Béla szerint kevesen gondolták volna, hogy a bajnokság ezen részében a 2. helyen állnak majd, de úgy véli, továbbra is a dobogós helyezés megtartása a Fradi célja, nem a bajnoki cím megszerzése. Csank János a közelmúltban úgy fogalmazott, a Fradi jelenlegi helyezése túlzott, játékosai pedig nagyobb önbizalommal rendelkeznek, mint a valós tudásuk, ám Maróti nem osztja a tréner véleményét.

– Én ezzel nem értek egyet. Szerintem a végeredmény tekintetében szinte teljesen mindegy, hogy azért állunk-e a második helyen, mert nagy önbizalmunk van, vagy azért, mert jó játékosok alkotják a csapatot. Persze a kettő szorosan összefügg. Én nem hiszem, hogy a Ferencvárosban olyan labdarúgók játszanának, akik nem ütnének meg egy szintet, hiszen akkor egészen biztosan rosszabbul szerepelnénk, 20 meccs után nem lehet véletlenül a 2. helyen állni.

A középpályás egy érdekességet is elárult arról, mi hajtotta, amikor az Üllői útra került.

– Bevallom, nekem volt egy „perverz” motivációm: csak azért is meg akartam mutatni mindenkinek, hogy igenis a Fradiban is képes vagyok jó játékra, itt a helyem, nincs igazuk azoknak, akik megkérdőjelezték a képességeimet. Aztán egy idő után azt éreztem, hogy lassan elfogadnak, elcsitulnak a kétkedő hangok. Most már teljesen más motivál: szeretnék meccsről meccsre még többet nyújtani, fejlődni és egyre többet tenni a csapatért.
(100% Fradi)