Itt az első fecske, bajban lehet hát egy celeb.

Tavaly augusztusban Gerstl és Pintér Ákos ügyvéd indoklás nélkül rúgott ki az állásomból. Arról már csak hallomásból értesültem, hogy a nevemet összemosták korábbi különös pénzkifizetésekkel. Akkor is és most is azt mondhatom, Berki a munka- és pénzügyekért, míg én a szakmai munkáért feleltem. Nem a médiában szeretném felhánytorgatni a sérelmeket, inkább szívesen állnék egy hatósági vizsgálat elé, hogy végre rehabilitáljanak, mert több mint húsz év Fradi-múlttal, fradistaként a Fradiban szeretnék újra dolgozni.

– Rakonczai András

Angol tájékoztatás szerint Kevin McCabe éves szinten 100-120 milliót utalt utánpótlás-fejlesztésre, ám ennek csak töredéke jutott célba. További nehézség, hogy Gerstl távozásával megszűnt a pénz kiáramlása a bankszámláról, így a szponzorok és a segítő szülők által a napi működésre félretett hárommillió forinthoz sem jutnak hozzá. Az U16 és az U18 két hete autóbusz helyett a szülők autóival ment le Vácra, a bajnokira.

Kevin McCabe mindig hónap elején utalt, a bérkifizetések azonban csak hónap közepén történtek meg, Berki Krisztián által aláírt borítékokban. Dave McCarthy érkezése után annyi változott, hogy a borítékra rákerült a tavaly november 16-a óta felszámolás alatt álló Sport&Media Kft bélyegzője.

2010 nyarán minden alkalmazott kétszer annyi jutattást kapott, mint korábban. Több, mint fél éve vetődött fel először, hogy az angol tulajdonos által utalt pénz jelentős része a magyarországi vezetők zsebébe vándorolt.

A 2009-10-es szezon utolsó meccse, a kispesti 2-0-ás vereség után Craig Short a felhalomozott fegyelmezetlenségek (mobilhasználat, késés, stb.), megbüntette a csapatot, s kérte az egyik, nyáron távozó magyar labdarúgót, hogy szedje össze az összeget. A szezonzáró vacsorán Short azt kérte a játékostól, fizesse ki a vacsorát, ekkor derült ki, hogy a pénz az egyik vezetőhöz került. Egyelőre csak gyanú, hogy a Ferencvárosnál pofátlanul megkárosították az edzőket, a játékosokat, de még a szertárost is. Egy magánszemély feljelentése alapján a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya nyomozást folytat sikkasztás gyanújával.

(Nemzeti Sport)