Februárban írtunk arról, hogy egy magánszemély feljelentést tett, mert a feltételezése és a bizonyítékai szerint 25 millió forint eltűnt a sportszervezet számlájáról – amikor még Berki irányította a zöld-fehéreket. A sportvezető ellen emiatt a zrt. új vezetősége is feljelentést akart tenni, ám a beadványt csak megfogalmazták, a hivatalos szervekhez végül nem juttatták el a dokumentumot. A BRFK azonban nyomozást indított sikkasztás gyanújával, ismeretlen tettes ellen. Az üzletember minden bizonnyal emiatt járt szombaton a rendőrségen.

– Folyamatban lévő ügyről nem tudunk tájékoztatást adni – mondta kedden a BRKF sajtóügyeletese, így nem kaptunk választ arra a kérdésre sem, hogy Berki Krisztiánt tanúként vagy gyanúsítottként hallgatták meg.

A Blikk egyébként hétfőn is felvilágosítást kért az ügyben, hogy hol tart a nyomozás. Megkeresésünkre a sajtóosztály akkor is azt írta, hogy a nyomozás jelenlegi szakaszában nem szolgálhatnak információval, ám jelzésértékű, hogy a válaszlevélben „berkikrisztnyomozaftc0321blikk.DOC” néven csatolták a dokumentumot. Ez azért érdekes, mert lapunk akkor Berki személyét illetően nem tett fel kérdéseket…

A Blikk az elmúlt napokban több, az FTC Labdarúgó Zrt.-nél történő gyanús pénzmozgásról is beszámolt. Információink szerint az utánpótlásban dolgozók fizetésével, az NB I-es felnőtt- és az NB II-es tartalékkeret játékosainak, valamint az edzőknek bérelt lakások díjával is csaltak, károsították meg több tízmillió forinttal a volt tulajdonost, a februárban lemondó Kevin McCabe-et (63).

– Több vizsgálat is volt már, állunk az újabbak elébe – nyilatkozta néhány héttel ezelőtt a labdarúgó zrt.-t 2007 és 2010 között vezérigazgatóként irányító Berki Krisztián. Természetesen próbáltuk telefonon utolérni, de nem reagált a megkeresésünkre.

(blikk.hu)