A Mágus ma tölti be 70. életévét, az ebből az alkalomból készített interjú ferencvárosi vonatkozású részeit valamint Lipcsei Péter vele kapcsolatos emlékeit olvashatjátok. Verebes Józsefnek gratulálunk és további jó egészséget kívánunk!

– Játékosként a Ferencvárosban nevelkedett. Emlékezetes sikert ért el Győrben, majd huszonkilenc év után csinált bajnokot az MTK-ból. Melyik a legfontosabb klub a lelkében?

– A Fradit sohasem tagadtam meg, tulajdonképpen azért is hagytam abba a játékot, mert sohasem akartam a Ferencváros ellen futballozni.

– Nem fáj a szíve, hogy egyszer sem lehetett a Fradi edzője?
– Lehettem volna háromszor is, ennyiszer hívtak az Üllői útra, de én ha valahol jól érzem magam, nem rúgom fel a szerződést.

Lipcsei Péter:

– Szerette a fradistákat, mi is kedveltük a kapitány Verebes Józsefet. Rajtam kívül Keller József, Simon Tibor és Telek András képviselte a Fradit. Az edzések befejeztével a többieket a busz vitte, négyünket csodás autójában a szövetségi kapitány fuvarozott, s nagy büszkén mutogatta a CD-tartójában található lemezeket. A szálloda felé sokat hallgattuk Luciano Pavarotti és Whitney Houston legjobb felvételeit. Persze nemcsak zenei műveltsége miatt kedveltem, remek szakembernek is tartom a Mágust.

(Nemzeti Sport)