Thierry Vincent felfedezte a megbonthatatlan szlovák-magyar barátságot, viszont a  szurkolás őt is lenyűgözte, 

Érdekes szintfelmérő előtt áll KEK elődöntős ellenfelünk a Metz, hiszen az éppen általunk kivert Toulon egy héten belül kétszer is megmérkőzik velük először a kupában, utána a bajnokságban. Ennek alkalmából a republicain-lorrain.fr kérdezte a Toulon edzőjét, aki szubjektíven értékelte a párharc esélyeit és saját eredményüket.

– A Metz erősebb, mint mi és a mi 11 gólos verességünkből nem lehet kiindulni, mert öt gólos hátránynál a fiatalokat küldtem be.  Biztos vagyok benne, hogy ennek az elődöntőnek a nyertese nyeri a KEK-et. A Metz nagy előnyt kell, hogy szerezzen itthon. A Ferencvárosnak nagyon erős a kezdő hetese, de nincs cserepadja, és ezek a játékosok szeptember óta fárasztják magukat. Nagyon fontos, hogy honnan jönnek a bírók, ha kelet-európaiakat kapnak (a Metz), akkor az végzetes lehet. Mi szlovákokat kaptunk, nem hagytak minket levegőhöz jutni.

Az atmoszféra félelmetes, de a szurkolók nem ellenségesek. Amikor megékeztünk egy zászló fogadott minket, hogy: “Welcome to Hell”  Végig énekeltek, zengett tőlük a csarnok. Lenyűgöző volt! Olyan a hangulat, amire azt mondod: minden héten itt akarok játszani!