A szerződésekben nincs garancia arra, hogy Kevin McCabe-nek fizetnie kellene.

Nem újítják fel 1,2 milliárd forint plusz áfa értékben a ferencvárosi futballstadiont! – legalábbis a szerződésekben nem szerepel semmilyen garancia arra, hogy a februárban lemondó tulajdonosnak, Kevin McCabe-nek (63) be kellene tartania az ígéretét.
A brit üzletember cége, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. úgy jutott hozzá 2008. április 9-én az FTC Labdarúgó Zrt.-hez, valamint ahhoz a 6+2 hektáros területhez, amelyen a Fradi-stadion is található, hogy vállalta egy új aréna felépítését vagy a régi rekonstrukcióját. Először 2010. április 9. volt a kivitelezés dátuma, aztán – érthetetlen módon – ezt átütemezték 2012-re, majd 2014-re.

– Befejeztük a vizsgálatot, aláírom a büntetőfeljelentést, és a terveim szerint pénteken továbbítom a legfőbb ügyész úrnak – nyilatkozta Budai Gyula (47) elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos.
– A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. részéről Tátrai Miklós korábbi vezérigazgató úgy írta alá a szerződést, hogy nem szerepel benne semmilyen garancia, azaz nincs szankcionálva, mi történik akkor, ha elmarad a stadionfelújítás. Nincs olyan záradék, amely kötelezné a vevőt az 1,2 milliárd forint plusz áfa kifizetésére.
Időközben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) új vezetősége sajtóközleményben jelezte, megteszi a szükséges jogi lépéseket a Fradi-pálya ügyében, s arra kötelezné az ingatlanok tulajdonosát, vagyis az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó ­Kft.-t, hogy tegyen eleget azoknak a kötelezettségeinek, amelyeket az adásvételkor vállalt.
„A peres eljárást megelőző egyeztetések 2011. március 22-én megkezdődtek, és jelenleg is folyamatban vannak. Amennyiben az egyeztetés lezárul, annak eredményéről és a további lépésekről tájékoztatjuk a nyilvánosságot” – áll az MNV Zrt. közleményében.
(P. N–P. Z./Blikk)

Hírdetés