Tegnap rendkívüli elnökségi ülést tartott az FTC, s a tagokat Kubatov Gábor klubelnök tájékoztatta a „mentőakcióról”.

Bár a mai, hivatalos sajtótájékoztató előtt senki nem akart nyilatkozni, a Blikk úgy tudja, az eddigi tulajdonos, Kevin McCabe 1 euróért (268 forintért) adja el a labdarúgó zrt.-t az anyaegyesületnek, míg az Albert stadion és a létesítményt körülvevő ingatlanok visszavásárlásáról még folynak a tárgyalások.

Értesüléseink szerint a brit üzletember 19 millió eurót (5,1 milliárd Ft-ot) szeretne kapni a területért, a zöld-fehérek körülbelül 15 milliót (4 milliárdot) adnának – ám biztosra vehető, hogy sikerül megállapodniuk. A nem hivatalos hírek szerint az Üllői úti stadion kb. 700 millió forintért cserél gazdát, a fennmaradó összeget pedig részletekben törleszti majd a Fradi – persze ezt az elképzelést még a zrt. igazgatótanácsának is muszáj jóváhagynia.

Persze a szerződéstervezetből valószínűleg napokon belül hivatalos dokumentum készül, így nem kell aggódniuk a szurkolóknak, az NB I második helyén álló, a pénteki, Újpest elleni rangadóra készülő focigárda élvonalbeli szereplését nem fenyegeti veszély. Igen ám, csakhogy az üzemeltetés sem olcsó, hiszen a körülbelül 200 millió forintos adósságot felhalmozó futball zrt. havonta 100- 120 millióba kerül. Nagy kérdés, ki és miből fizeti majd a csekkeket.

Kubatov Gábor korábban azt nyilatkozta, ha tiszta viszonyok lesznek a focisták körül, akkor a támogatók is készek anyagi segítséget nyújtani. Információink szerint egy telekommunikációs cég és egy biztosító is több százmilliós szponzori szerződést kötne az FTC-vel.

Ugyanakkor továbbra is komoly probléma, hogy a labdarúgók idén csak az alapbérüket kapták meg, a fizetésük jelentős részére hiába várnak. Ám úgy tudjuk, napokon belül enyhülhetnek az anyagi gondok, már hétfőn pénzhez juthatnak a keret tagjai.
(Blikk)