Csoda történik az Üllői úton? A Ferencváros futball-legendája, Nyilasi Tibor azzal ugratja barátját, az Újpest ikonját, Törőcsik Andrást), hogy a zöld-fehérek legalább hét góllal megverik a lilákat, alaposan visszavágva az őszi, történelmi 6-0-s zakóért. A népszerű „Nyíl” és „Törő” is várja az NB I szuperrangadóját.

– Szerintem 7-0 lesz az eredmény! A hatgólos Újpesti sikert sem merte volna senki megtippelni, miért ne történhetne újra valami hihetetlen? – mondta az FTC-ben 243 mérkőzésen 131 gólt szerző Nyilasi, de amikor visszakérdeztünk, komolyan gondolja-e a tippjét, az ezüstcipős csatár elnevette magát. – Nagyon bízom a Fradi-sikerben, de már 1-0-al is boldog lennék…
Törőcsik András kórházban volt az őszi meccs idején, ám gyógyírrel ért fel számára, hogy az Újpest 6-0-ra legyőzte az ősi riválisát.

– A Ferencváros ellen mindig óriási élmény nyerni, hiszen a zöld-fehérekkel vívott meccsek igazi presztízstalálkozók. Sok fradista barátom van, de a pályán mindig ádáz ellenfelek voltunk – emlékezett az Újpest FC-nél tegnap óta utánpótlás koordinátorként dolgozó Törőcsik, hozzátéve, nagyon jól esett neki, hogy volt klubjánál számítanak rá. – Úgy gondolom, a mostani összecsapás szorosabb lesz, mint amilyen az őszi volt, ám azt remélem, újra mi, újpestiek győzünk majd! Akkor pedig ismét ünnepelhet a tábor.
A 6-0-s mérkőzésen kívül az utóbbi idők két, talán legemlékezetesebb FTC–Újpest derbije az 1976-os és 1979-es volt: előbbin a lilák 8-3-ra, utóbbin a zöldek 7-1-re diadalmaskodtak.
– A 7-1-re tisztán emlékezem, de a 8-3 nem egy vízilabda meccsen született? – mondta nevetve Nyilasi. – Törővel az egymás elleni fellépéseken persze nem haverkodtunk, de bármilyen eredmény született, mindig barátok maradtunk. A régi derbiken egyébként a harmadik félidők voltak a legjobbak, hiszen a kilencven percek után rendszeresen leültünk egy italra, s úgy folytattuk az „összecsapást”. Most azt szeretném, ha mindkét csapat átérezné, a Fradi–Újpest nem egyszerűen rangadó, hanem igazi futballünnep.
(Blikk)