Az ftckezilabda.hu remek kedvcsinálója a csütörtök este hatkor kezdődő mérkőzésre.

Bő egy hónappal ezelőtt találkozott utoljára egymással a Debrecen és a Ferencváros csapata a bajnokság alapszakaszában. Akkor ugyan kikaptak a zöld-fehérek, de most, a bajnoki elődöntőben eljött a visszavágás ideje.

Nem is olyan rég, még arról írtunk, hogy egy esetleges debreceni Fradi győzelem az alapszakaszbeli második helyet érheti a népligetieknek, ám az FTC-Rail Cargo Hungaria, akkor 29-26-os vereséget szenvedett a Hajdúságban. Ennek ellenére, az eredmények kedvező alakulását követően mégis a fővárosiak szerezték meg a második pozíciót. Így hazai pályán kezdheti a harmadik Debrecen ellen a bajnoki elődöntőt.

Legutóbb alapos fejfájást okozott a Fradinak a DVSC!

Győzelemre készül a Ferencváros!

„Győzni szeretnénk a Debrecen ellen, mert nagyon nehéz két hét elé nézünk, a jó kezdés pedig lendületet adna a folytatásra. A hazai pálya előnyét ki kell használnunk csütörtök este”- mondta el Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője a DVSC elleni mérkőzés előtt. Szamoránsky Piroska, a zöld-fehérek beállósa örül, hogy a második helyet meg tudták szerezni az alapszakaszban és a DVSC ellen is győzelemre készül: „nagyon nagy előny az, hogy itthon kezdjük meg az elődöntőt, mert hazai környezetben, nagyszerű közönségünk könnyebb lesz győzni.” Osztja csapattársa véleményét az együttes kapusa, a Debrecent is megjárt Pastrovics Melinda: „az biztos, hogy a Debrecen alaposan felkészül majd belőlünk. Nagyon szoros csatára számítok, ahol a végjátékban dőlhet el a mérkőzés.” Hozzátette a válogatott kapus, hogy :„utoljára Debrecenben kikaptunk, ezért most vissza kell vágnunk, de nagyon nagy szükség lesz arra, hogy lelkes szurkolóink olyan pokoli hangulatot varázsoljanak, mint a KEK csaták során, mert ők képesek minket beledrukkolni a sikerbe.”

A jó védekezés lehet a siker kulcsa!

„Kulcsfontosságú lehet az, hogy mennyire sikerül jól védekeznünk, mert gyors lerohanásokból az utóbbi időkben életveszélyesek vagyunk, ezért ezt kell erőltetnünk” – árulta el Szamoránsky Piroska a várt siker egyik létfontosságú elemét. Hozzáfűzte: „a múltheti Magyar-Kupa fináléban láttuk, hogy jó formában van a Loki, hiszen egy félidőn keresztül a Győrrel is fel tudta venni a versenyt. A lehető legjobb teljesítményünket kell hozni ellenük!” Pastrovics hozzátette: „jól ismeri egymást a két csapat, mivel a bajnokság alapszakaszában is találkoztunk már a Lokival kétszer. Mindkét fél tisztában van a másik erősségeivel és gyenge pontjaival, ezért azt gondolom, az aznapi forma billentheti el a mérleg nyelvét.” Elek Gábor szintén a pillanatnyi formát ítélte döntő fontosságúnak: „a két csapat szinte azonos játékerőt képvisel, így minden bizonnyal szoros meccs lesz, és az adott percben jobban koncentráló együttes győzhet. Nem győzöm hangsúlyozni, nagyon fontos lenne az előttünk álló két hetet sikerrel kezdeni, ezért mindenképp nyerni szeretnénk!”

A DVSC-Korvex bravúrra készül!

Persze a ferencvárosi sikerhez lesz egy két szava a vendégeknek is. Egyre inkább magukra találni látszanak ugyanis a debreceniek, miután a bajnokság közepén kisebb hullámvölgybe kerültek. A hajrára összekapta Körstner Vilmos lányait, és az alapszakaszbeli harmadik hely megszerzése után a Magyar Kupában is a döntőig jutottak. Az ott mutatott játék már bizakodásra adhatott okot a Loki híveinek, mivel a Vác ellen ötgólos hátrányból is sikerült felállniuk, és a Győrrel szembeni fináléban bő fél órán keresztül remek produkciót nyújtottak. Csupán Bulath Anita bajlódik sérüléssel, így szinte teljes kerettel várhatja az összecsapásokat a DVSC, míg a népligetieknél továbbra is több játékos sérült – elég csak Dajka Bettinára vagy Deáki Dórára gondolni. A két nyert győzelemig tartó párharcban hatalmas előnyt jelent a Fradinak az, hogy az első meccset a FŐTÁV-FTC Kézilabda Arénában játsza, mert ha itt nyer, és Debrecenben ki is kap a második találkozón, akkor is a mindent eldöntő hatvan percet a FŐTÁV-FTC Kézilabda Aréna pokoli hangulatában játszanák végig, ahol a közönség belehajszolhatja a csapatot a sikerbe.