A Metz elleni küzdelem hősei értékelnek.

Szamoránsky Piroska:

Nehéz héten vagyok túl, a sérülésem miatt sajnos nem tudtam úgy készülni a találkozóra, ahogy szerettem volna. Ennek köszönhetően kissé kifulladtam a meccs elején, de később vissza tudtam szállni a játékba. A Debrecen elleni találkozó után különösen jólesik ez a siker: nagyon szégyelltük magunkat, de égett bennünk a bizonyítási vágy, a lehető leghamarabb javítani akartunk. Akkor hiába próbálkoztunk, semmi sem sikerült, ezúttal azonban vissza tudtuk adni mindazt, amit gyakoroltunk.

Pastrovics Melinda:

A Lokitól elszenvedett csúfos vereség után bizonyítani akartunk, ami érzésem szerint sikerült is, mégpedig azért, mert elhittük, hogy sikerülhet – akár a Metz vendégeként is. Novák András kapusedzőnek sokat köszönhetek, akivel remekül feltérképeztük az ellenfél lövőinek játékát. A mérkőzés végére elfáradtunk, magabiztos előnyünk pedig fokozatosan olvadt, de szerencsére maradt bennünk annyi erő és akarat, hogy győzelemmel zárjuk az összecsapást. Csütörtökön Debrecenben vár ránk az újabb próbatétel, úgyhogy mostantól kezdve arra a találkozóra összpontosítunk, minden más csak utána következik. Nem érzem lefutottnak azt a párharcot, bízom benne, hogy a mai siker önbizalmat ad a folytatásra.

Elek Gábor:

Valahol az egész szezonunkra jellemző ez a kétarcúság. Persze, nagy öröm számomra, hogy ilyen káprázatos teljesítményt tudtunk nyújtani, csupán azt nem értem, hogy miért kell ehhez egy jókora pofont kapnunk…

Pastrovics Melindát és Szádvári Krisztinát külön ki tudom emelni, de szót kell ejtenem Szucsánszki Zitáról is, aki bár nem játszott látványosan,a teljesítményét az mutatja igazán, hogy együttesünk nagyon komolyan megérezte azt, hogy a végére elfáradt. Mégis úgy gondolom, ma csapatként teljesítettünk nagyot: „vékony” keretünknek köszönhetően teljesen elfáradtunk az utolsó 10 percre, mégis mindig volt valaki, aki hozzá tudott tenni valamit a meccshez, ami végül győzelmet eredményezett. Nagyszerű sportemberekből álló csapatom van, még akkor is, ha a játékosok fiatal koruknak köszönhetően belekerülnek időnként egy-egy hullámvölgybe. A kezünkben van a továbbjutás, most már csak élni kell a saját magunk által teremtett lehetőséggel.

forrás:http://ftckezilabda.hu