Kulcsár Dávid a téli átigazolási szezonban került a Vasashoz, ahol állandó tagja a kezdőcsapatnak. Középpályásunk nem először játszik a Fradi ellen, az esti meccsről a 100%Fradi magazinnak nyilatkozott.

A Fradi-Vasas meccsen a Te szereped, különösen érdekes. A Ferencváros labdarúgója vagy és kölcsönjátékosként szerepelsz a Vasasban, mégis pályára léphetsz a Fradi ellen. Milyen érzések zajlanak benned a meccsel kapcsolatosan?
– Ez így van, hiszen nincs olyan záradék a szerződésemben, hogy nem játszhatnék a Fradi ellen, így ha a Bandi’bá bizalmat szavaz nekem, akkor pályára fogok lépni. Nyilvánvalóan fura lesz a Ferencváros ellen szerepelni, de én már másodszor vagyok ebben a helyzetben. A Vecsésben már eltöltöttem egy fél évet és az utolsó bajnoki meccsünket, a Fradi pályán játszottuk. Természetesen egész más volt a nevelő egyesületem ellen játszani, mint egy másik egyesület ellen, de próbáltam magam elvonatkoztatni azoktól az érzésektől, melyek lejátszódtak bennem.

Nagy benned a bizonyítási vágy?
– Magam felé igen.

Milyen csapatnak látod a Ferencvárost?
– Az őszihez képest nem változott a keret. Nagyon együtt van a társaság és a pénztelenség még jobban összekovácsolta őket. A dobogót szerintem el fogják érni, de ha tippelnem kell, akkor én a második helyre várom a csapatot.

Hogy érzed magad a Vasasban?
– Jól érzem magam nagyon, de nekem a Fradiban sem volt semmi gondom. Egy okot leszámítva, hogy kevés játéklehetőséghez jutottam. Pontosan ezért szerettem volna olyan csapathoz kerülni, ahol nincs az a hatalmas konkurencia és megfelelési kényszer, mint a Fradiban. Ez által nyugodtabban végezhetem a munkámat, ezért választottam a Vasast. Az utolsó pillanatban ide tudtam jönni és nagyon jó társaságba kerültem. Szerencsére az eredmények is jönnek. A támadójátékunk még nem tökéletes, de azon vagyunk, hogy az is egyre jobb legyen.

A Vasasban nagyon jól szerepelsz és mint mondtad, jól is érzed magad. Ettől függetlenül számítasz rá, hogy a nyári felkészülést majd az Üllői úton kezded el?
– Természetesen, hiszen engem a Fradihoz köt a szerződésem nyártól számítva még két évig. Én mindent megteszek, hogy felhívjam magamra a figyelmet, azonban ez nem csak rajtam múlik. Hogy mi lesz nyárig, az még nagyon sok mindentől függ.

Milyen meccsre számítasz az Üllői úton?
– Úgy gondolom, nem nekünk kell irányítanunk a játékot, hiszen az Üllői úton lesz a meccs. Mi ugyanazt a játékot fogjuk folytatni, ami a tavasz folyamán már látható volt tőlünk. Nem fogjuk túlzottan beásni magunkat, de fegyelmezetten visszaállunk és ebből próbálunk majd ellentámadásokat vezetni.