Kiváló játékosunk nemcsak a KEK-ről, hanem a bajnoki esélyekről is nyilatkozott.

– Betegségek, sérülések tizedelik a csapatot. Gondolta volna, hogy Debrecenben, a bajnoki elődöntőn sikerül nyerniük?

– Reménykedtünk, bíztunk magunkban, mert tudtuk, nem hibázhatunk. A hazai vereség után ez volt az utolsó lehetőség, hogy versenyben maradjunk a döntőbe jutásért. A debreceni mérkőzés előtt megpróbáltuk elfelejteni minden bajunkat, betegséget, sérülést, és odatettük magunkat.

– Véleménye szerint hol dőlt el a Loki elleni második csata?

– Szerencsére jól kezdtük a mérkőzést, nagyon rá voltunk hangolódva erre az összecsapásra. Végig vezettünk Debrecenben, és mindenki tudása legjavát adta. Ezért sikerült a nagyon jó és erős Debrecent legyőznünk idegenben.

– A KEK-elődöntő visszavágóját négygólos előnnyel várhatják. Már eldőlt a továbbjutás?

– Nem, mert a mai kézilabdában négy gól előny ledolgozható. De mi játszunk fanatikus szurkolóink előtt, és ezért úgy érzem, nem lehet gond. Természetesen nem bízhatjuk el magunkat, hiszen az ellenfélnél hat francia és két horvát válogatott szerepel a csapatban. Ám ha ugyanolyan szívvel és lelkesedéssel játszunk, mint vasárnap Metzben és csütörtökön Debrecenben, akkor nem lehet gond.

– A francia csapat lebecsülte a Fradit az első mérkőzés előtt?

– Azt nem tudom, de azt igen, hogy mi tartottunk tőlük. Vezetőedzőnk, Elek Gábor a legapróbb részletekig felkészített bennünket, és így sikerülhetett az idegenbeli győzelem.

– Visszatérve a bajnokságra, ha bejutnak a döntőbe, lesz esélyük a Győr ellen?

– Kétségkívül igaz, hogy a Győr az esélyesebb, de a döntőben sem fogunk feltett kezekkel pályára lépni. Sőt mindent megteszünk, hogy megkeserítsük a győriek életét.

forrás: magyarhirlap.hu