Ahogy a tegnapi napon jeleztük, a Ferencváros székházában Orosz Pál, a labdarúgó-zrt. vezérigazgatója kalapácsütésével kezdődött annak a falnak a lebontása, amelyet a Kevin McCabe tulajdonosi csoport emelt a futballklub és az egyesület többi szakosztálya közé. A lebontott fal törmelékéből Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó emlékül elrakott egy darabot. A falbontás után Orosz Pállal a labdarúgócsapat jelenéről és jövőjéről beszélgetett a Magyar Hírlap munkatársa.

A falbontással új szakasz kezdődik a Fradi életében?
– Remélem, igen. Közeleg a húsvét, és az ünnepre megszüntettük, hogy két Ferencváros legyen. Csak egy Fradi létezik, és mától már csupán rossz emlék, hogy a stadion névadója, Albert Flórián és az egyesület bajnokai a hátsó bejáraton járnak be a székházba.

– Az új vezetés átvilágítást ígért. Mi van vele?
– Folyamatosan zajlik az átvilágítás, amely június elejére vagy közepére fejeződhet be.

– Igaz, hogy négyszázmillió forint is lehet a klub adósságállománya?
– Sajnos igen. Már most négyszázmillió a mínusz, és még messze nem vagyunk a végén.

– Hogy állnak az új támogatók, szponzorok megnyerésével?
– Folyamatosan tárgyalunk. Alig több mint egy hónapja vettük át az FTC Labdarúgó Zrt. irányítását, és tűzoltással kezdtük a munkát. Biztos vagyok benne, hogy ha átlátható, tiszta viszonyok lesznek, támogatókat is találunk. Mert már most is vannak jelöltek, de érthető módon kivárnak, mert más adósságát nem szeretnék átvállalni. A Fradi még ma is jól csengő márkanév, és ezt az üzletemberek is tudják.

– Mi a helyzet a bajnoki licenccel?
– A mai nap folyamán minden jogi és gazdasági hiánypótlást elvégeztünk, és így adjuk be a szövetségnek a licenckérelmünket. Teljesen biztos vagyok abban, hogy elfogadják.

– Kapnak fizetést a futballisták?
– Teljes fizetést nem tudunk nekik adni, de a jegybevételekből és egyéb forrásokból igyekszünk fizetni, hogy az adósság ne nőjön. A csapat és a szakmai stáb nagyon toleráns, ők is érzik, hogy másfajta szemléletű vezetés irányít a klubnál.

– A labdarúgócsapat vereségével lecsúszott a dobogóról. Csalódott lenne, ha nem sikerülne a nemzetközi kupaszereplést kivívni?
– Szeretnénk minél jobb helyezést elérni, de még ennél is fontosabb, hogy a Fradi játékoskeretének jelentős része saját nevelésű fiatal legyen. Melléjük igazolnánk néhány rutinos, tapasztalt labdarúgót. Ennek érdekében szeretnénk az éveken át kizsigerelt utánpótlásunkat értő szakmai kezekbe adni.
(Magyar Hírlap)