A kilencvenes évek elején Balogh Tamás volt a mieink elsőszámú kapusa, arra viszont talán kevesebben emlékeznek, hogy három meccs erejéig szerepelt az MTK-ban is. Utánpótlás kapusedzőnk eleveníti fel a régi élményeket, valamint beszélt az előttünk álló örökrangadóról is.

– ’93-ban, amikor szegény Zsiborás Gabi meghalt, a Fradi felajánlotta, hogy segít az MTK-nak, így kölcsönbe a Hungária körútra kerültem, három meccset védtem, majd utána visszatértem a Fradihoz – kezdte Balogh Tonó.
Régen óriási hangulatban teltek az örökrangadók, van egy máig emlékezetes történetem: ’92 tavaszán készültünk az MTK elleni idegenbeli mérkőzésre, egy nappal a találkozó előtt szegény Fodor Foci megjelent a székház előtt egy Babettával, amit azonnal kölcsön kértem, gázt adtam és azzal a lendülettel akkorát zuhantam, hogy majdnem a metróban kötöttem ki. A kedves csapattársaim majd megszakadtak a röhögéstől, de amikor felálltam, látták, hogy nem olyan kicsi a baj, a teljes oldalamat lehorzsoltam, mozdulni is alig bírtam, ráadásul estére belázasodtam. Mivel mindenképp védeni akartam az örökrangadón, Bodnár Józsi, az akkori gyúrónk kezelésbe vett, befáslizta szinte a teljes estemet, kipárnázott rendesen, így vállalni tudtam a játékot. A meccsen nem volt gond, megfeledkeztem a fájdalmakról, nyertünk is 2-0-ra.

Ami a vasárnapi mérkőzést illeti: az MTK leszállóágban van, nyilván mindent elkövetnek majd a győzelmért. Az elmúlt hetekben mi sem voltunk túl acélosak, de úgy érzem, hogy megnyerjük a meccset, egy vagy két góllal jobbak leszünk.
(ftc.hu)