Kedden megtartotta soros ülését az MLSZ elnöksége, amely egyebek mellett elfogadta a profi bajnokságok 2011/12-es kiírását is.
A profi bajnokságok közül az NB I következő szezonja július 15-én, pénteken kezdődik, és attól függően, hogy az A-válogatott kijut-e az Európa-bajnokságra, május 13-án, vagy 27-én ér véget. Ősszel 18 fordulót, a tavaszi idényben 12 fordulót játszanak le a csapatok, az őszi idény utolsó játéknapja december 4-én lesz. Fontos változás az is, hogy míg idén a “sorsdöntő helyekről” (nemzetközi kupaindulás, kiesés) pontegyenlőség esetén osztályozó mérkőzések döntenek, ezt a következő bajnokság versenykiírásából kiiktatta az elnökség.
Az NB II őszi idénye augusztus 20-tól november 27-ig, a tavaszi február 25-től június 3-ig tart, a téli szünet előtt és után is 15-15 fordulót rendeznek meg.

A 2011-es Szuperkupa-mérkőzésre július 9-én, szombaton 18 órakor kerül sor egy később kijelölendő helyszínen. Ezen a találkozón a magyar bajnok és a Magyar Kupa győztese mérkőzik meg, ha mindkét sorozatban ugyanaz az együttes szerzi meg az első helyet, akkor a bajnokság első és második helyezettje találkozik egymással.

A Ligakupában változik a versenykiírás, a résztvevők létszáma négy NB II-es klub beszállásával 20 csapatra nő, a nemzetközi porondon érdekelt együtteseket már nem emelik ki, meccseket pedig az A-válogatott mérkőzéseinek időszakában rendezik meg. Szintén újdonság, hogy a sorozatban csak olyan labdarúgók szerepelhetnek próbajátékosként, akiknek játékengedélye Magyarországon van.
(ftc.hu)