Debrecen egyik vezető hírportálja csalózza a Fradistákat.

Vérlázító cikk jelent meg ma az egyik debreceni hírportálon. Az újságíró, az elmúlt években khm… enyhe hátszelet élvező klub szurkolójaként kesereg azon, hogy idén nem sikerült leszalonnázni a bajnokság végkimenetelét és nem ők lettek a bajnokok. Mindez kevéssé érdekelne bárkit is, ha nem kezdene mások gyalázásába. Csapatunkról így emlékezik meg:

a fradisták, akik pofátlanul lopnak-csalnak

Ahogy Hofi mondta: “Csöngess fel anyádhoz jóbarát!”
Ugyanis mindezt annak csapatnak a szurkolója írja, amely csapat – a Fradival ellentétben – főszereplője volt a két nagy magyar bundabotránynak (a ’80-as évek közepén: “1986. április 26-i Bp. Honvéd – DMVSC labdarúgó-mérkőzés döntetlen eredményének biztosítására és ezzel a debreceni csapat NB I-ben maradására a klub és a Baráti Kör vezetői, Nemes László, Erdei István és Császár Ferenc vagyonkezelői kötelességüket megszegve a Baráti Kör vagyonából 1 millió 100 ezer forintot juttattak vesztegetésre” forrás: MTI, mostani ténykedésükről meg a német ügyészség tud adatokkal szolgálni.)

Ismétlem mindez nem egy szurkolói honlapon jelent meg, hanem az ottani falusi hírportál egyik újságírójának tollából és a portál ennek teret adott.

Azt gondolom mindez túlmegy azon a határon, amit egy közösség el kell tűrjön és remélem a Ferencváros vezetése megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Én egyfajta passzív ellenállásként Petőfit olvasok:

“Voltál-e már Debrecenben, barátom? láttad-e a pusztai várost, vagyis e városi pusztaságot? ha porba vagy sárba akarsz fúladni, csak ide jőj, itt legkönnyebben célt érhetsz; de az orrodat jól befogd, mert különben, mielőtt megfúlnál, a guta üt meg a szalonnaszagnak miatta. Mennyi szalonna, menyi hízott disznó van itt! a szellem mégis oly sovány, hogy csak úgy csörög a bordája, éppen mint az idevaló híres talyigás lovaknak. Itt, ha vesznek is könyvet, tán csak azért veszik, hogy bele szalonnát takarjanak.”

Petőfi Sándor: Úti levelek

A cikk itt lelhető fel http://www.civishir.hu/szerintem/cs-bereczki-attila/szep-volt-vidi/0512112654