Néhányan mintha kevernék a napokat és ezen a napon őrültek volna meg, a Videoton egykori csatára Tieber László is így tett.

Ma már beszámoltunk pár Bolondok Napját idéző történetről, miszerint a beteg anyjához Hollandiába utazó csatár Korfun köt ki vagy, hogy az NBI-es szereplését hol így hol úgy megvásárló DVSC egyik újságíró szurkolója csalózta le a Fradistákat, de úgy tűnik ez egy ilyen nap.

Tieber László ugyanis, aki a ’76-ban a Fradi mögött ezüstérmes Videoton tagja volt ezt bírta mondani: “Volt egy Kutas István nevű ember az MLSZ élén, aki egy személyben volt a szervezet elnöke, a Képes Sport főszerkesztője, ÁVO-s alezredes és Fradi-drukker. Palotai Károly vezette volna a meccset, de valamiért megbetegedett, így jött egy Müncz György nevezetű úriember. Mayer Lajost labdaelrúgásért kiállította, de Ebedli például úgy kirúghatta a labdát a stadionból, hogy talán egy villamos el is vitte. Nem volt kérdés, hogy mi történt.”

Nos Kutas István valóban nem tartozik a tisztességben megőszült matuzsálemek közé (már csak kopaszsága okán sem), de akárcsak elvtársai döntő többsége minden bizonnyal személyes sértésnek venné, hogy valaki Fradi szurkolónak tartja (meg mi is). Nevezett “úr” ugyanis három dolgot utált igazán a magyar labdarúgásban: a Ferencvárost, Dalnoki Jenőt és dr. Lakat Károlyt. ’76-ban éppen a legendás Dalnoki Jenő volt a Fradi edzője. Ez is mutatja, hogy miért tartozik a válogatott szamárságok közé a fenti idézet. De álljon itt mindezek alátámasztására mégegy adalék, amikor Baróti Lajos lemondott a szövetségi kapitányságról ’78-ban, akkor Kutas a Tieber által említett időpontban a Videotont edző Kovács Ferencet kérte fel szövetségi kapitánynak.

Megértjük, ha Tieber úr szomorú, amiért a náluk lehet, hogy kétségkívül tehetségtelenebb utódok szerezték meg csapatuk első aranyérmét, de ha szabad kérnünk ezt rendezzék el házon belül és hagyja ki furcsa önigazolásából a Fradit.
Az meg a pepsifocit minősíti, hogy mindez eme orgánumban a nap mondása tudott lenni.

Ez a furcsa nap mindenesetre pár perc múlva véget ér, reméljük szombaton, no és mindenekelőtt vasárnap a KEK-döntőn és a focicsapataink meccsein már minden visszazökken a normális kerékvágásba. A normális márpedig a mi olvasatunkban csak egyet jelenthet, hogy ilyen csacskaságok helyett arról számolhatunk be, hogy mindenhol győz a Ferencváros.