Elek Gábor és a lányok nyilatkoztak a Nemzeti Sport helyszíni tudósítójának.

Elek Gábor

– Erre a szaunára sehogy nem lehetett készülni. Feltétlenül problémát jelent. Ha egy kis szerencsénk van, akkor holnapra beborul és esni fog. A fényviszonyok is borzasztóak és a klíma is. Úgy gondolom, minél tovább őrizzük előnyünket, annál inkább felénk billen a mérleg nyelve. Ha az első félidőben el tudunk valamennyire húzni, előbb-utóbb felőröljük a spanyolokat. A miénkkel együtt három meccsüket láttuk videón, de mindegyiket idegenben játszották, így erről a csarnokról nem kaptunk felvételeket. Annyit tudok, hogy nem szokott telt ház lenni, de vasárnap biztosan megtelik a lelátó.

Tomori Zsuzsa

– Remek a szállásunk, a csarnok viszont forró katlan, erre nem számítottunk. Már ötven szurkoló mellett is fülledt meleg volt, vasárnap délben pokoli lesz benne játszani kétezer ember előtt. Biztosan megszenvedünk, de úgy készülünk, hogy nyerünk. Az edzés végén beszéltük, hogy ha kell, napszemüvegben lépünk pályára.

Zácsik Szandra

– Nagyon szép helyen lakunk, csak nem szoktunk hozzá, hogy ekkora hőségben játsszunk. Rendkívül fülledt a levegő, úgyhogy a meccs elején biztosan lesz egy kis gondunk az oxigénbevitellel, de szerintem hamar hozzászokunk, és minden rendben lesz. Remekül érzem magam, százszázalékos állapotban vagyok.

Szucsánszki Zita

– Nagyon régen voltam nyaralni, a rengeteg pálmafa igen csábító. Nagy a hőség a csarnokban, de nem keresünk kifogást, ha meleg van, ha nincs, elvisszük a kupát. Az üvegtető meg biztosan azért van, mert így próbálnak spórolni a világítással. Nagyon tetszett, ahogy csütörtökön a Vác elleni bajnokin kezdtünk, remélem, ezt átmentjük vasárnapra is.