Az új vezetés a nehéz helyzetbe került szakosztály megmentésén dolgozik.“Kijelenthetjük, hogy a Ferencvárosi TC elindul a 2011/12-es szezonban a felnőtt bajnokságban” – mondta blogunknak Almássy Kornél, az FTC jégkorongszakosztályának új vezetője. A sportvezető hozzátette, azt még nem látják teljesen pontosan, hogy milyen csapattal teszik ezt, de az már eldőlt, hogy ebben az évadban félprofikkal állnak ki.

“Nagyon rossz a helyzet, de azon dolgozunk, hogy az indulás feltételeit mihamarabb megteremtsük. Azt ígértük a játékosoknak, hogy június középéig megpróbáljuk kinevezni a vezetőedzőt. Fekti Bálint munkájával elégedettek vagyunk, ambiciózus fiatal trénert ismertünk meg személyében, de a végleges döntéshez tudnunk kell azt is, milyen játékoskerettel kell dolgozni a következő szezonban.” Az új szakosztályvezetés játékosértekezletet tartott a múlt héten, ahol megígérték, június végéig tájékoztatják a hokisokat a következő szezon működési feltételeiről. “A jelenlegi keret 85-90%-ával képzeljük el a jövőt, a kérdés az, közülük ki fogadja el azokat a kondíciókat, amelyeket kínálunk majd.”

Almássy Kornél hangsúlyozta, az utánpótlás-nevelés továbbra is fontos feladat. “A még fennálló lyukakat igyekszünk betölteni, akár az együttműködésben már bizonyított dunaújvárosiakkal, vagy esetleg más utánpótláscsapattal. Magyarországon az első osztályú csapatok közül a legdrágábban a Ferencváros veszi a jégidőt, ezen változtatni akarunk, így még nem tudjuk, hol edzünk jövőre. Az már biztos, hogy mérkőzéseinket továbbra is Pesterzsébeten kívánjuk megrendezni.”

A zöld-fehér csapat felkészülése augusztus elején kezdődhet, a munka melletti edzések minden bizonnyal az esti órákra esnek majd. “A szezon a megmaradásról és a stabil, hosszú távon fenntartható működés megalapozásáról szól. Ezen dolgozunk gőzerővel. Nem fogunk felelőtlenül ígérgetni, és olyan szerződéseket kötünk, amiket be is tudunk tartani, mert nem lehet emberek egzisztenciájával és a Fradi hírnevével játszani.”

forrás: jegkorong.blog.hu