Kubatov Gábor Komáromban elárulta, 1,3 milliárd forint lesz a jövő évi költségvetésünk és kijelentette, a Ferencváros légiósainak kötelezően magyarul kell tanulniuk, amiből vizsgázni is fognak.  Köszönjük Sampras!

Kubatov Gábor elnök úr nagyon korrekten és számomra meglepően őszintén beszélt a játékoskeret alakulásáról. Schembrinek megtettük az ajánlatunkat, 3,5 milkát keresne nálunk havonta, ami az eddigi fizetése 3x-a. Még vacillál, de ez a vége, mi ennél többet nem tudunk és nem is akarunk fizetni.Ha nem marad hozunk helyette másik csatárt, ilyen pénzért már jók vannak a piacon!Az elnök úr elmondta, hogy több játékossal irreális fizetési szerződést kötött a klub előző vezetése, ezeket nem biztos, hogy minden esetben tovább akarjuk fizetni. A költségvetésünk megegyező volt a Vidiével, 2 milliárd, de az irreális szerződéseknek köszönhetően ez lett a végeredmény!!! Most 1,3 milliárd lesz, ez a pénz 4 nagy szponzor érkezésével biztosított. Játékosokról, akiknek a neve konkrétan elhangzott: Morales,Junior marad, Józsira van érdeklődő,lehet megy, Háber-celebkedett, hisztis, h nem ő védett, ha hoz egy szponzort a fizujára, akkor marad csak. Bence nincs jóban Prukival, de elnökünk határozottan kiállt az edzőnk mellett és leszögezte, nem a játékosok döntik el ki az edző, és nincs edzőbuktatás.Abdi most eszmél rá, hogy még kb. focista is lehet, marad.Ezen felül ebben a kérdéskörben elhangzott még, hogy a magyar focit kb.15 menedzser uralja, ebből a körből mi ki akarunk törni és kb. 60! menedzserrel vettük fel a kapcsolatot!Nagyon korrekt, határozott beszélgetés volt, régen nem hallottam ennyire őszinte és frappáns megnyilvánulást magyar sportvezetőtől!

A kemma.hu is írt a tegnapi rendezvényről:

Kubatov Gábor kiemelte: a Ferencvárosnál jelenleg nem sportszakmai gondok vannak, hanem gazdaságiak. Nagyon megdöbbent akkor, amikor megtudtak, hogy a szakosztályoknak – leszámítva a kézilabdázókat – nincs éves költségvetésük. Most már az “utolsó kenőcsig” minden szerepel ezekben. Az elnök számos megdöbbenéséből felidézte azt is: az egyik szakosztályvezető felkereste, hogy szükségük lenne 50 millió forintra. Amikor megkérdezte, “minek?”, az volt a válasz, hogy korábban is kellett…

A labdarúgókra kitérve elmondta: tavaly két milliárd forintból gazdálkodott a szakosztály, jó, ha az idén 1,3 milliárdot előteremtenek. Egyébként legalább 6 milliárdra lenne szükségük ahhoz, hogy esélyük legyen a Bajnokok Ligája szereplésre.

Kubatov szólt arról is: mások a pesti és mások a vidéki viszonyok. Évente 100 millió forintot visz el tőlünk egy biztonsági cég, ugyancsak 100 millió fordítanak a labdarúgók lakásainak bérlésére. Fájlalják, hogy a televíziós közvetítésekből 80 millió forintot utalnak át nekik. Ezt a bevételt elérnék úgy is, ha 2000 szurkolóval több menne ki a meccseikre. Legalább is, felméréseikből az derült ki, hogy ennyien váltanának jegyet, ha nem látná kedvenceit a tévében.

Ami a játékosállományt illeti: Kubatov kijelentette azt is, jelenleg körülbelül 15 menedzser tartja a kezét az egész NB I-et. Mindent megtesznek azért, hogy kitörjenek ebből a körből. Február végi kinevezése idejétől természetesen átvizsgálták a játékosok szerződéseit, lesznek olyanok, akiket nem tudnak megtartani. Mindezek ellenére nem adják fel a reményt, hogy bajnoki címet nyerjenek. Még akkor sem, ha csak ifjúsági játékosokat tudnak pályára küldeni.

Az FTC elnöke azt is elmondta: a Ferencváros labdarúgóinak és családtagjainak tilos a jövőben bármilyen sportfogási játékban részt venniük. Az idegenlégiósok szerződéseibe azt is belefoglalják, hogy tanulniuk kell a magyar nyelvet, az idény végére legalább 300 szót kell tudniuk. A játékosok vizsgát tesznek majd, csakúgy, mint klubtörténeti ismereteikből is.