Több labdajáték válogatott mérkőzéseinek, sikersportágak Európa- és világbajnokságainak, valamint további kiemelt hazai eseményeknek a televíziós és rádiós közvetítése szerepel a közmédia legújabb sportkínálatában – Somosék a Fradi pályára jöhetnek.

“A közmédia egyik legfontosabb területe a sport. Hónapok óta azon dolgozunk, hogy olyan eseményeket közvetíthessünk, melyeken magyar sikerek várhatók – mondta Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója a brit nagykövetségen tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Képernyőre kerül a női kézilabda-válogatott két világbajnoki, valamint a magyar labdarúgó-válogatott San Marinó-i Eb-selejtezője, a kajakosok-kenusok belgrádi Eb-je és szegedi vb-je, továbbá a hagyományos budapesti vízilabdatorna, a sanghaji vizes vb, a Gyulai István atlétikai emlékverseny. Július 17-től minden bizonnyal ismét láthatóak lesznek a Magyar Televízióban a Monicomp Liga labdarúgó-mérkőzései, miközben a Magyar Rádió mindezeken túlmenően az ankarai ökölvívó Eb-ről és a sheffieldi vívó Eb-ről is jelentkezik.

Az NB1-el kapcsolatban a kommunikációs igazgató úgy fogalmazott: még nem száz százalék, de már be lehet jelenteni, hogy a Monicomp Liga visszatér a Magyar Televízió képernyőjére, jelentette az MTI