Minderről az egyik legtekintélyesebb európai sportnapilap számol be.

Sokunk számára szimpatikus a baszk Athletic Bilbao, amelyik kizárólag baszk származású focistákat küld csatába. A következő szezonban ők is az Európa Ligában indulnak és ennek kapcsán az esélyeiket taglalja a Ferencvárost is kiemelve az El Mundo Deportivo. Az az újság, amelyik kiemelkedő helyett foglal el az európai sportnapilapok körében, hiszen a La Gazzetta dello Sport után a második leghosszabb ideje megjelenő sportnapilap a kontinensen.

Az újság végigveszi a lehetséges ellenfelek sorát és a topligás klubok mellett kiemeli a Ferencvárost, amelyik, mint írják az Athletic Bilbao mumusának tekinthető. Hiszen már három alkalommal búcsúztattuk őket ebből a sorozatból utoljára 1982-ben. (Természetesen korábban UEFA illetve VVK néven futott a sorozat.) A legemlékezetesebb az 1965-ös siker, ami a későbbi VVK győzelemhez vezető út dicső állomása volt. Az akkori mindent eldöntő harmadik meccsről a Fradi internetes történelemkönyvében, a tempofradi.hu belinkelt oldalán olvashattok.

Persze nem minden magyar csapatra emlékeznek így a baszk városban, hiszen volt olyan amelyik – ahogy a szép, régi ének mondja – csak hálót foltozni járt Bilbaóba.

Mi a magunk részéről nem bánnánk, ha idén is összejönne a találkozó, hiszen ez azt jelentené, hogy a Fradi sokáig jut és azt se, ha bizonyos értelemben megszakadna a sorozat és ezúttal a szimpatikus baszkok is továbbjutnának, de persze csak a Fradival együtt az EL csoportkörből.

Álom, szép álom, na de ki mondta, hogy egy mumus nem álmodhat?