A 2011-12-es magyar bajnokság már a pénzintézet nevét fogja viselni.
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége mai ülésén elfogadta Egervári Sándor szövetségi kapitány éves beszámolóját, valamint elhangzott, hogy az NB I-es bajnokság neve ezentúl OTP Liga lesz.
Az elnökség a dr. Csányi Sándor vezetésével megtartott ülés első napirendi pontjaként meghallgatta Egervári Sándor beszámolóját a válogatott éves szerepléséről. A szövetségi kapitány a kinevezése óta lejátszott tizenegy mérkőzésről részletes, alapos elemzést készített, és nyújtott be a testületnek. Egervári Sándor az elnökség előtt elmondta, hogy a csapatépítés tervezett üteme a kezdőcsapatban történt kényszerű változtatások miatt a tavaszra lelassult. A változásoknak két oka volt, egyrészt kulcsjátékosok sérülése, másrészt néhány labdarúgó klubszinten való alulfoglalkoztatottsága. Több poszton fiatal játékosok kerültek a válogatottba, így a korábban megfogalmazott cél, a keret fiatalítása, és az új futballisták beépítése tervszerűen zajlott.
A kapitány hozzátette: a magyaros játékfelfogásnak megfelelő labdarúgókat válogatott be a keretbe, illetve a tavasz folyamán több futballista a sérültek pótlása miatt kapott meghívót. A válogatott a mögöttünk álló időszakban védekezésben nem tudott jelentősen előrelépni, ez különösen a hollandok elleni hazai találkozón vált szembetűnővé. A támadó szekciót sérülések sújtották, a szakmai stáb mégis itt találta meg azokat a labdarúgókat, akik képesek a megfogalmazott játékfilozófia megvalósítására. Az eredményességet illetően Egervári Sándor elmondta: a tavaszra kitűzött minimális tervet, a San Marino elleni három pont megszerzését tudta megvalósítani a csapat, de a hollandok elleni két vereség ellenére továbbra is mutatkozik esély a második hely megszerzésére az Európa-bajnoki selejtező csoportban. Az elnökség elfogadta a szövetségi kapitány beszámolóját.
A következő napirendi pontként Nyilasi Tibor sportigazgató számolt be az utánpótlás-nevelés terén végzett idei munkáról, amely már a Bozsik-program alapján valósult meg. Terítékre került az U17-es és az U19-es válogatott Európa-bajnoki elitkörös szereplése, utóbbi együttes esetében szó esett a törökök elleni meccsről, amelyen három magyar játékost is kiállított a játékvezető, közülük kettőt kirívó fegyelmezetlenségért. Az elnökség felhatalmazta Nyilasi Tibort, hogy vegye fel a kapcsolatot a játékosok klubjaival, és tegyen javaslatot a fegyelmezetlen labdarúgókkal szembeni szankcióra.
Ezt követően az elnökség kinevezte a megyei igazgatóságok állandó bizottságainak tagjait, az elnökségek mandátumát pedig egy hónappal meghosszabbította, és július végén dönt az új testületek összetételéről, valamint vezetőiről.
AZ UEFA határozata alapján a nemzeti szövetségek Játékvezető Bizottságának vezetőjét az elnökség tagjai közül kell kiválasztani, ehhez alkalmazkodva Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke és nemzetközi igazgatója lett a bizottság elnöke, míg az alelnöki posztra Vágner László és Puhl Sándor került.
A grémium döntött arról is, hogy a játékvezetők a jövőben vállalhatnak reklámhordozó szerepet a mérkőzéseken, szerelésükön később meghatározott formában jelenhetnek meg reklámok. A szponzori megjelenés egységes lesz, ehhez az elnökség külső támogatót keres.
Elhangzott az is, hogy az első osztályú bajnokság névadó szponzora ezentúl az OTP Bank lesz, az NB I neve pedig OTP Ligára változik. A szponzori szerződés alapján a bank 180 millió forinttal támogatja az élvonalbeli klubokat.
Az elnökség elfogadta a felnőtt nagypályás Magyar Kupa megyei versenykiírásait, döntött a Ligakupa vagyoni értékű jogaiból származó bevételek, valamint NB I-es utánpótlás-mérkőzések utáni jogdíjak felosztásáról, illetve előterjesztést fogadott el a 2010/11-es szezon legjobb labdarúgóinak és sportszakembereinek díjazásáról.
Az ülés végén döntés született arról is, hogy – az Amatőr Bizottság kérésére – az amatőr felnőtt bajnokságokban az átigazolási időszak augusztus elsejéig tart.

mlsz.hu

Ui: Bízom benne, hogy a 2012-13-as pontvadászat nem Videoton Liga lesz…(Matyio)