A 32 éves támadó első meccsének ötödik percében gólt szerzett a Temesvár elleni edzőmérkőzésen. Az egy évre kölcsönbe érkező játékost nem marasztalták a somogyi csapatnál.

A dolog pikantériája, hogy Oláh szerződése eredetileg 2012 júniusában járt volna le, vagyis egy jól sikerült esztendő után a Fradi a lejárt szerződésű, (akkor már 33 éves) csatárral tárgyalhatott volna az esetleges folytatásról. De ez nem történhet meg, mert Oláh további egy évvel meghosszabbította kontraktusát a Kaposvárral.

Illés János, az egyesület ügyvezető elnöke így kommentálta a hírt:

– Tekintettel arra, hogy az edző rosszra értékelte a játékos tavaszi teljesítményét szakmailag nem látta akadályát, hogy a Lóri másik csapatba igazoljon. Két-három érdeklődő is volt, de a Fradi bizonyult a legaktívabbnak. Valóban egy éves kölcsönadásról van szó, amivel párhuzamosan Oláh Lóránt további egy esztendővel meghosszabbította a jövőre lejáró szerződését, így a labdarúgó 2013. júniusig a Rákóczi játékosa.

Vagyis a játékos egy évig játszik a Fradiban, remélhetőleg rúg legalább tíz gólt, majd utána visszatér Kaposvárra, ahová még egy év szerződés köti úgy, hogy nem volt rá szükség sem. Illés Jánosék biztosra mentek: a játékos bérét a Fradi fizeti, és elkerülték azt a veszélyt, hogy elkótyavetyéljék támadójukat.

(fotó: ftc.hu, nyilatkozat: sonline.hu)