A pepsifoci.hu interjúja:

2-1-re verte a Ferencváros szerdán a Temesvárt edzőmeccsen, és ezzel a szlovákiai DAC után újabb külföldi ellenfelet győzött le a csapat. Talán érdemes lenne megjegyezni, hogy egy éve szintén játszottak a zöld-fehérek a Temesvárral, akkor kikaptak, most viszont nyertek. Prukner László azonban úgy véli, az eredményből nem érdemes nagyobb következtetéseket levonni, még ha a győzelemnek vagy egy-egy új igazolás jó teljesítményének örvend is.

– A legnagyobb probléma az, hogy egy hét múlva tétmeccset játszunk, de a játékosok különböző edzettségi állapotban vannak. Sokan a szabadságról jöttek meg nemrég, ez nem könnyíti meg a felkészülést, hiszen nem mindenki egyformán terhelhető, de ez egy komoly szakmai kihívás. Az eredményből nem szabad semmilyen következtetést levonni, hiszen minkét együttes máshol tart a felkészülésben, persze, meccset, meccseket nyerni mindig jót tesz a hangulatnak.

A szakember szerint például a gyors gólt szerző Oláh Lóránt esetében is ez a helyzet, de a csatárnak ennek ellenére is elég volt egy meccs, hogy megszerezze első gólját a Ferencvárosban. Oláh személyében az FTC egy olyan támadót igazolt, aki az elmúlt öt évben négyszer is 12 gól felett termelt, és alighanem új klubjában is valami hasonlót várnak tőle.

– Lórit jól ismerem, tudom, mire képes, egyelőre még neki is van lemaradása, de ő az elmúlt években is bizonyította, képes tartósan gólokat termelni. Neki szerintem ez a ferencvárosi az utolsó sansza, hogy még egy nagyot durrantson, és pontosan tudom, milyen elszánt ennek érdekében, nagyon szeretne bizonyítani az Üllői úton. A képességei megvannak hozzá, érzi a kaput, az persze öröm az esetében is, ha valaki akár edzőmeccsen is góllal mutatkozik be – így volt ez a brazil Felipe Felix esetében is. Ez Oláhnak is ad egy kis erőt, meg talán nekünk is egy apró visszaigazolás, hogy tényleg góllövő csatárt igazoltunk.

A Kaposvárról igazolt labdarúgónak egy másik lehetséges érkező, Benjamin Baltes adta a gólpasszt: a jól beinduló magyar támadót a német védő találta meg egy pontos labdával az első gól előtt. A légiós-jelölt ráadásul annak ellenére teljesített igencsak biztatóan, hogy a csata elején egyből összeszedett egy sérülést.

– Biztató volt, amit tőle láttunk, egyértelműen erősítés lehet. Azért fogalmazok óvatosan, mert ő sincs még megfelelő állapotban, és még nem a mi játékosunk. Pénteken ad választ az ajánlatunkra.

A beszámolók szerint a Temesvár elleni edzőmeccsen több új igazolás is jól teljesített. Prukner László beszélt arról is, milyen irányvonalak mentén erősítetik meg idén a keretet.

– Kevesen voltunk tavaly már a hajrában, télen például csak mentek, de senki nem jött. Létszámban is ránk fért a bővülés, hiszen azóta is akadtak távozók. Nagyon sok játékost megnéztünk, a számunkra elérhetőekből próbáltuk összeszedni a legalkalmasabbakat. Próbáltunk olyanokat igazolni, akik sebességben és küzdőképességben is javíthatják az eddigi csapatunkat. Ha kihozzák magukból, ami bennük van, erősebbek lehetünk, mint tavaly.