Tímár visszatérhet

A Nemzeti Sportban megjelent információnak járt utána az Üllői129

A napilap úgy tudja, hogy a remek védő jönne, a Fradi is akarja, csak az áron megy a vita. Az Üllői129 megkereste Orosz Pált, az FTC Zrt vezérigazgatóját, aki elismerte a megkeresés tényét, de bővebb részleteket egyelőre nem kívánt elárulni.

Tímár Krisztián 2005-ben mutatkozott be a Ferencvárosban, ahová finnországi kitérő után a Nyíregyházából érkezett. A játékos második évében vált meghatározó játékossá, 2007-től kölcsönben Angliában, a Plymouth Argyle-ban futballozott. A Szörnyeteg becenevet kapó játékos a 2007/2008-as évadban a szezon játékosa volt klubjában, de kikerült a kezdőcsapatból, sőt, azt a megaláztatást kellett elviselnie, hogy egy mérkőzésen még a cserék közé sem nevezték, emiatt klubja eggyel kevesebb játékossal utazott el a Charlton elleni mérkőzésre. A kegyvesztett futballistát kölcsönadták az Oldhamnek, ahol második mérkőzésén súlyos térdsérülést szenvedett (levált a szalagja a csontról) és hosszú időt volt kénytelen kihagyni. A Plymouth aligha tart rá igényt.

Tímár szerződése lejárt, a Ferencváros mellett a skót Aberdeen is szeretné leigazolni. A játékos négyszeres válogatott, pont ma hat éve mutatkozott be a Fradiban a Zenta elleni barátságos mérkőzésen, amit 6-0-ra nyert meg a Fradi. A hátvéd 54 mérkőzést játszott zöld-fehérben, és 11 gólt szerzett.

A 31 játékos nagy erőssége lehetne a Ferencvárosnak, ám kérdés, fizetésben képesek vagyunk-e felvenni a versenyt a nyugati klubokkal.