Hat év után első nemzetközi kupameccsünket játszottuk az Üllői úton, magabiztos előnyt gyűjtöttünk a visszavágóra.

A mérkőzés összefoglalója:

Az első félidőben egy láthatóan összeszokatlan, ám lelkes Fradi esett neki ellenfelének az Üllői út 6000 nézője előtt. A 4-4-2-ben játszó örmények játéka arra épült, hogy a két gyors csatáruk felé rúgdosták a labdát, ellenben mi próbáltunk rövid passzokkal a vendégek mögé kerülni. A 31. percig kellett várni az első gólra, amikor Maróti Béla Józsi szabadrúgását fejelte a kapuba. Még fel sem ocsúdtunk, amikor Józsi szöglete kavarodás alakult ki, és Otten a kapuba lőtt, megduplázva az előnyt. A félidő utolsó percéig nem történt semmi érdemleges, de az örmények egyik támadója összeesett a tizenhatoson belül – senki nem volt a közelében sem – így joggal fújolt a teljes stadion. Prukner kihívta magához Abdit, és vele üzent Ranilovicsnak, merre vetődjön. Adamyan a bal sarok felé rúgta a labdát, de kapusunk túljárt az eszén, így két gólos vezetéssel vonulhatunk pihenőre.

A második játékrészben a láthatóan elfáradó örményekkel azt művelt a Fradi, amit akart, a biztos vezetés tudatában a játék színezésére is volt erő, és energia. Andrezinho álomcselei, Abdi kavarásai élményszámba mentek. Csizmadia állt be Józsi helyére, Fülöpöt Balog, az elfáradó Oláhot pedig Felix váltotta, aki hatalmas termete ellenére is lényegesen gyorsabb volt védőinél – ezt kamatoztatta akkor, amior Abdi átadását higgadtan gurította Malikov mellett az örmények hálójába, három gólosra növelve ezzel a vezetést.

A jól, helyenként tetszetősen játszó Ferencváros megérdemelten győzte le az Ulissest, ám a győzelemből messzemenő következtetést nem szabad levonni, hiszen az örmények játékereje alig haladta meg az NB2-ben megismertet. A három gólos vezetés mindenesetre megnyugtató előny a jövő heti visszavágóra, amivel – hacsak ellenfelünk nem javul hatalmasat – nem lehet gond. A mérkőzésen Józsi, Junior, Andrezinho, Otten játszottak kiemelkedően jól, de mindenki teljesítményével elégedett lehet Prukner László.

Góljainkat Maróti, Otten, és Felix szerezték.

Élő közvetítésünk:

45.
Három perc a hosszabbítás, Abdi még elszórakozik néhány lehetőséget – látványosan játszik a támadó, de elszórja a labdákat. A végére marad egy örmény szöglet, Jikia beadását Otten kifejeli, ismételhetnek a vendégek, de Felix megoldotta, mezőnybe vágta a labdát, a játékvezető pedig lefújta a találkozót. Győztünk 3-0-ra.

44.
Álljatok föl, álljatok föl – skandálja a Tábor.

42.
Andrezinho a tizenhatos bal sarkáról lőtt a kapus kezébe.

37.
Nagyon fúj a szél a kapunk felé, az egyik örmény a kezdőkörből tüzelt, hátha a kint álló Ranilovic felett a hálóba tud találni, lövése azonban fölé ment.

36.
Abdi cselezget már megint, nézi a kaput, mit csináljon, addig tökölt, amíg utolérték hátulról, és szerelték. Aztán persze fogta a fejét bánatosan.

34.
Jikia próbálkozott távolról, lövése nagyon mellé ment.

33.
A remekül játszó, két gólpasszt adó Józsi helyett Csizmadia a pályán.

32.
Andrezinho olyan cselt csinált, amit nem lehet leírni: sarokkal tette maga mögé a labdát úgy, hogy az megkerülte a védőt balról, a brazil jobbról, és ment tovább. Gyönyörű volt!

30.
Zokou helyett Nranyan a pályán.

29.
Felix ment el a szélen, középre játszott, a sebessége fényévekre volt a védőjétől, de Abdi középen nem tudott a labdába érni.

27.
Csere, Fülöp Noel helyett Balog Zoltán a pályán. Noel jól játszott.

24.
Abdi ugratta ki Felixet gyönyörűen, aki kis gondolkodás után a kapu felé iramodott, és higgadtan a jobb alsó sarokba gurított, majd táncolni kezdett a Tábor előtt. 3-0-ra vezetünk!

21.
Felix lefutja védőjét, éles szögből lő, Malikov sután ér bele, szerencséjére nem a kapu felé, hanem a mezőnybe pattan a labda.

18.
Oláh helyett Felix áll be, ez az első cserénk. A csatár nem okozott csalódást, jól játszott, de korábbi sérülése után még nincs 100%-os formában. Vastaps kíséretében jön le, Felixnek is nagyon örül a lelátó, a nagydarab brazil legalább egy fejjel nagyobb védőjénél.

16.
Felix vetkőzik, Nagy Tamás magyaráz neki, valószínűleg be fog állni. Közben Abdi cselezget, két szép csel után belebonyolódik, és elveszíti. Maróti sarokkal szerelt, nagyon úgy tűnik, hogy elfáradtak az örmények.

13.
6600 fő a hivatalos nézőszám.

11.
Abdi három szenzációs csel után Józsit ugratta ki a kaputól 13 méterre, őt Hakhnazaryan szerelni tudta. Hatalmas helyzet volt, és itt dícsérnénk meg Józsit, aki kifejezetten jól játszik ma.

11.
Pontosítunk: a mezünk nem új, a sportszár azonban igen, ez ugyanaz a zöld, amit az Újpes és az MTK ellen idegenben viseltünk.

10.
A második félidőben az örményeket fogja támogatni a Nagyvárad tér felől fújó szél. Újabb örmény csere: Grigoryan helyett áll be Jikia.

9.
Helyenként szépen játszunk, Junior beadását Oláh elől bevetődve takarítja el Malikov kapus úgy, hogy nagy igyekezetében lezúzta a saját hátvédjét is.

8.
Csizmadia fog beállni. (very good player)

7.
Junior felrúgása után Andrezinho végez el szabadrúgást, a lapos, és erőtlen labdát kirúgják, Józsi azonban pattanásból, kapásból lőtt, a kapus a jobb alsó sarokból szedte ki a játékszert.

5.
Tseke helyett Sahakyan áll be a vendégekhez.

2.
Egy lepattanó labda után Maróti lőtt volna, de Grúz kezezése miatt a bíró szabadrúgást ítélt kifelé.

1.
Prukner László nem cserélt a félidőben. A szünetben azt találgattuk, hogy vajon új mezben játszunk-e, vagy ugyanaz van a srácokon, mint az Újpest elleni, idegenbeli mecsen. A sportszár biztos, hogy más, ezen két fehér csík van, azon egy volt, de a mezben nem vagyunk biztosak – lehet, hogy ugyanaz, de a számozás nagy valószínűséggel más.

Félidő:

Az első félidőben egy láthatóan összeszokatlan, ám lelkes Fradi esett neki ellenfelének. A 4-4-2-ben játszó örmények játéka arra épült, hogy a két gyors csatáruk felé rúgdosták a labdát, ellenben mi próbáltunk rövid passzokkal a vendégek mögé kerülni. A 31. percig kellett várni az első gólra, amikor Maróti Béla Józsi szabadrúgását fejelte a kapuba. Még fel sem ocsúdtunk, amikor Józsi szöglete kavarodás alakult ki, és Otten a kapuba lőtt, megduplázva az előnyt. A félidő utolsó percéig nem történt semmi érdemleges, de az örmények egyik támadója összeesett a tizenhatoson belül – senki nem volt a közelében sem – így joggal fújolt a teljes stadion. Prukner kihívta magához Abdit, és vele üzent Ranilovicsnak, merre vetődjön. Adamyan a bal sarok felé rúgta a labdát, de kapusunk túljárt az eszén, így két gólos vezetéssel vonulhatunk pihenőre.

45.
A grúzok csatára összeesik a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítél. A labda mögé Adamyan áll, de kihagyja.

44.
Józsi szabadrúgásának – legyünk nagyvonalúak – alákap a szél, így érintetlenül száll az oldalvonal mögé, ahol Oláh még eléri, de ez csak egy kirúgást ér.

42.
Szép kényszerítőkkel tartjuk a labdát, de elveszítjük, ám Maróti gyönyörű becsúszással szerzi vissza.

39.
A szabadrúgás simán mellé ment volna, az örmény kapus megijedt, beleütött, a labda Oláh elé került, aki kapásból az oldalhálóba lőtte a labdát. Közben újra elkezdett esni az eső.

39.
A dallamos nevű Baraghamjan kap sárga lapot Junior durva felvágásáért.

38.
Egy rossz hazaadás után Oláh támadja meg a kapust, aki ijedtében az oldalvonal mögé vágja a labdát, kár, hogy az ellentámadásból nem tudtunk profitálni.

35.
Grúz tartása, mozgása, messziről a korábban itt játszó Cory Sinnottra emlékeztet minket.

33.
Józsi szöglete után kavarodás alakul ki a kapu előtt, Otten pedig néhány méterről bevágja, 2-0

31.
Abdit rúgják fel a kaputól 30 méterre. Grigorjan a tettes, akinek a játékvezető az előbbi szabadrúgása után is mutatta, hogy az utolsó húzása volt – de kit érdekel, amikor a szabadrúgást Maróti befejeli? Vezetünk, 1-0

29.
Andrezinho cselezgetett a tizenhatoson belül, felrúgták, kivezette a labdát. A bíró szögletet ítél – sok minden lehetett az eset, de szöglet nem, a stadion büntetőt reklamál. Józsi szögletét kifejelik, Jovanovic visszalövi, de pontatlan a labda. Megint tisztáznak, de visszaszerezzük a bogyót, azonban hátrapasszoljuk a hátvédeknek, így visszazárhatnak az örmények – a támadásból nem is lesz semmi.

27.
A második örmény szöglet következik, Grigorjan fejelthetett, szerencsére megcsúszott a fején a labda, és nem a kapu felé ment.

26.
MTK tábor méretű örmény kompánia szurkol a vendégszektorban, tisztelet nekik, amiért megtették ezt a rettentő hosszú utat!

25.
Abdi hozza zavarba a védőt, aki kivágja, visszaszerezzük, az örmények kétségbeesetten, csukafejessel tisztáznak a tizenhatos előterében. Mi egyelőre támadásban gyengék vagyunk – ez a tavalyi csapatot ismerve nem meglepő – az örmények játéka pedig kimerül abban, hogy a két nagydarab fekete csatáruk felé rúgdossák a labdát, hátha lesz belőle valami. Mi passzolgatni próbálunk, de nagyon látszik az összeszokatlanság.

22.
Abdi a szokásos trükkjét próbálja, Andrezinho Oláht szöktette, aki Abdihoz játszott, a légiós a tizenhatos sarkán csavarni próbált, de beleértek a labdába, így az erőtlenné vált.

20.
Oláh a védők között, a leshatáron nem tudta átvenni a labdát.

19.
Junior pörög-forog az örmények között, a kaputól 23 méterre felrúgják. Abdi és Józsi állnak a labda mögé, Józsi elrúgja, jó lövés, ballal alig tekerte el a jobb felső sarok mellett.

17.
Megvolt a második kapura lövésünk, Otten a kezdőkörben tisztázott nagy erővel, a labda a vendégek kapujáig pattant.

16.
Az újak közül Jovanovic jónak tűnik, a hetes számú játékos jó választás lehet a szélre. Otten intelligens hátvéd lehet, Oláh eddig nem sok sót evett meg, Grúznak is volt két rossz megoldása. De még nagyon az elején járunk.

14.
Az összjátékunkba sok hiba csúszik, de egyelőre belefér az NB2-es szintűnek tűnő örmény gárda ellen.

12.
Józsi szabadrúgását öklözi mezőnybe a vendégek kapusa, Otten a kapu torkából ismételne, de nem fér a labdához.

10.
Jovanovic két jó csel után iramodik meg, mindenki szerencsére nem kell TY-vel írni a nevét. :)

8.
Józsi középen játszik Marótival, nem a szélen, mint tavaly. Egyelőre nem tudtunk helyzetet kialakítani.

6.
Grigorjan szerez labdát, megindul, szereljük, de szöglet lesz belőle. Az örmény szöglet lapos, Otten kivágja.

5.
Szép az új mezünk, tiszta zöld, fehér csíkokkal, zöld-fehér sportszárral, és tiszta zöld nadrággal. Köze nincs ahhoz, amit korábban más oldalak megírtak.

4.
Fülöp átadása után Abdi marad lesen.

2.
Zokou iramodott meg a kapu felé, Junior szerelte, csúnyán felrúgták – igaza lehet Marótinak, hogy durvák lesznek az örmények.

1.
Még a Himnuszt énekeltük, amikor a szlovén bíró sípszavára elkezdődött a mérkőzés.

18:56
Elemi erővel zangzik fel az indulónk, a teljes stadion énekli. Óriási a várakozás.

18:53
A Fradi induló dallamára bevonul a csapatunk. tiszta zöldben játszunk, a vendégek tiszta fehérben lépnek pályára.

18:49
Kiürült a pálya, alig 3000 néző van eddig.

18:41
A Tábor előtt a következő felirat lóg: MINDEN MOST KEZDŐDIK EL…

A kezdőcsapatunk: Ranilovic – Fülöp, Grúz, Otten, Junior – Jovanovic, Maróti, Józsi, Andrezinho – Oláh, Abdi. CS.: Jova, Morales, Csizi, Balog, Felipe, Pölöskey, Rodenbücher

18:40
Az örmények összeállítása, és nevei olvashatatlanok – megkímélünk benneteket tőlük. :)

18:35
Morales a padon, a Fradi tegnap még benevezte őt az Európa Ligába! Az örményekkel leszedették a drapijukat.

18:25
Hostess lányok kísérik fel a VIP vendégeket, és a sajtó képviselőit a sajtópáholyba.

18:20
Esik az eső az Üllői úton, nagy vihar van Budapest környékén. A csapatunk és az örmények is edzenek már. A VIP szektor fele tele van vendégszurkolókkal, akik egy méteres Ulisses drapit is kihúztak maguk elé. Mókásan néz ki az egyik örmény hölgy lila-fehérben, nem igazán tudta, hová jön. :) Az örmény nép sok szempontból hasonlít hozzánk – nagy ország voltak, területük nagy részét elvették, és nem szeretik egymást a szomszédjaikkal.