A Magyar Hírlap kérdezte Prukner Lászlót.

– A nyáron is nagy változásokon esett át a Fradi. Milyen csapatot láthat majd a közönség?
– Kétségkívül sok változás történt, bár egy évvel ezelőtt talán még nagyobb forgalom volt a klubnál, mint az idén. Olyan futballistákat kerestünk, akik ingyen igazolhatók. Azoknak a játékosoknak, akik már tavaly is velünk voltak, két hét pihenőt adtunk, s az új szerzemények zöme szabadságáról éppen visszaérkezve jött hozzánk. Így kérdéses a pillanatnyi erőállapotuk. Nehéz megjósolni, hogy mi lesz este. Egy biztos, igyekszünk a lehető legjobb összeállításban pályára lépni.

– Mit tudnak az Ulissesről?
– Nem sokat. Az UEFA ugyan előírja, hogy az aktuális ellenfélnek küldenie kell egy komplett felvételi anyagot, az örmények ezt figyelmen kívül hagyták. Mi kaptunk ugyan tőlük egykamerás felvételt, de az csak mindössze húszperces. Annyit tudunk, vannak új igazolásaik, de a játékerejüket nem sikerült feltérképeznünk.

– Amikor sorsoltak az Európa-ligában, az első hírek arról szóltak, hogy az FTC idegenben kezd. Miért változtatták meg a pályaválasztást?
– Azért, mert egy másik örmény kupacsapat is akkor játszik, és valamilyen okból előnyt élvez. Hát nem örülök neki, de ez van.

– Már eldöntötte a kezdőcsapat névsorát?
– Csak nagyjából. Akadnak még kérdőjelek. Van olyan futballista, aki két-három napja érkezett hozzánk, és olyan is, akit az idő rövidsége miatt nem tudtunk nevezni a kupa selejtezőjére. Abban biztos vagyok, hogy akik pályára lépnek, mindent megtesznek azért, hogy előnnyel utazhassunk a jereváni visszavágóra.

– A két gólerős támadót, a máltai Schembrit és a cseh Heinzet az új csatárok tudják pótolni?
– Távozásukkal kétségkívül érzékeny veszteség ért bennünket, viszont jött négy új támadó, közöttük két brazil , és az előkészületi meccseken biztatóan játszottak. Azt nem tudom, hogy az idei Fradi erősebb lesz-e, mint a tavalyi volt, mindenesetre azon dolgozunk, hogy így legyen.