Vezettek a norvégok, de Oláh és Abdi gyönyörű találataival megfordítottuk a mérkőzést. Hogy hogyan, azt a közvetítésben elolvashatod. 

A mérkőzés összefoglalója:

Az első félidőben a támadó szellemű Ferencváros mezőnyfölényben játszotta végig az első 15 percet, ám utána lapos lett a mérkőzés – a norvégok nem erőltették a támadást, a Fradi attakjai pedig labdakezelési hibák, vagy lesállás miatt akadtak meg. A könnyű nyáresti futkározást Okonokwo unta meg, aki Barrantes beadása után a kapuba bólintott – a játékos semmi mást nem csinált az első negyvenöt percben. A kapott gól felébresztette a Fradit, a sebezhető norvég védelmet Andrezinho és Abdi akkor kavarta meg, amikor csak akarta. Az első játékrész alapján látszik, a norvég gárda nem egy világverő alakulat, a védelme pedig kreatív játékkal sebezhető – Oláh gólja Andrezinho szép passza után a jó példa erre, a Kaposvárról érkezett támadó gyönyörűen tekert a felső sarokba a 37. percben. A félidő hátralévő részében beszorultak a norvégok, végigtámadtuk a tíz percet, helyzeteket igen, de újabb gólt nem sikerült szerezni.

A második félidő laposabb volt, a norvégok nem kockáztattak, a mieink pedig támadtak, és Liban Abdi gyönyörű góljával – a norvég-szomáliai játékos 25 méterről gyönyörűen lőtt a hosszú sarokba még akkor is, ha a norvég hálóőr is hibáztatható – a vezetést is megszereztük. Abdi egyébként is jól játszott, gólja előtt két perccel nagyszerű csavarással veszélyeztetett, ami a felső kapufán csattant.

Az első félidőben jól, a másodikban elfogadhatóan játszó Ferencváros kreatív játékával megérdemelten győzte le a sokat nem mutató norvég gárdát, akik gólja egy pontrúgást követő védelmi hibának köszönhető. Ezzel a produkcióval idegenben sem lehetetlen a győzelem, vagy a továbbjutást érő döntetlen, de a védelmünknek ehhez javulnia kell.

Liban Abdi volt a mérkőzés legjobbja, de Andrezinho, Junior, Jovanovic és Otten is dícsérhetők.

Élő közvetítés

48.

Jovanovic (aki bal oldalon sokkal veszélyesebb, mint a jobbon) beadását Felix sem érte el.

47.

Morales indította Felixet, aki elgurított a kapus mellett, a román partjelző les miatt megállította az akciót, és nem adta meg a gólt.

43.

Öt norvég védő egy vonalban:

40.

Felix harcol meg egy labdáért, fordulásból kapura lövi, a hálőőr kikotorja – helyzet volt, de gól kellene!

37.

Andrezinho lő kapura egy szabadrúgást, arra játszott, hátha valaki belekotor – nem így történt, csemege volt a kapusnak.

35.

Jön az utolsó tíz perc, amit meg kellene pörgetni, mert egy kicsit leült a meccs. Mi nem akarunk rizikót vállalni, a norvégok pláne nem, szinte a teljes csapat védekezik.

33.

A gyönyörű gólt szerző Liban Abdi helyett Rósa Dénes a pályán, a kopasz játékos kapásból fejel egyet, sajnos majdnem bedobás lesz belőle.

31.

Negyed óra van még hátra, egy gólt jó volna szerezni, 3-1-el magabiztosan utazhatnánk a visszavágóra.

30.

Morrison rúgta fel Andrezinhot – a jamaikai a mai Fradiból Balogot, Rósát, és Abdit ismeri, közülük csak Abdi van a pályán.

29.

Harmadik norvég csere: Olsen áll be Skagestad helyett.

27.

Tíz emberrel védekeznek a norvégok, Felix mégis majdnem kapura tud fejelni. A kipattanót Jovanovic lövi mellé, amibe Felix még beleteszi a fejét, lesz ami lesz – mellé ment, és les is lett volna, de jól nézett ki.

25.

A csereként beállt Myklebust kap sárga lapot utánrúgásért, Jovanovic a sértett.

22.

Jager szabadrúgása elmegy a kapu felett, veszélytelen volt. Parr lejön, Jalasto (csatár) áll be a helyére. Öt védő áll egy vonalban a norvégoknál.

21.

Morales elleni szabálytalanságáért Jager kap sárga lapot.

20.

Hátul hibáztunk, labdát szereztek a vendégek, a beadást Otten vágta ki.

20.

Abdi beadását Andrezinho fejeli a kapu mellé. Oláh helyett jön Felix, Józsi helyett Morales a pályán.

18.

Morales és Felix fognak beállni.

17.

Norvég csere: Okoronkwo helyett Myklebust áll be, a nigériai játékos tyúklépésben vonul le, a román bíró asszisztálása mellett.

15.

A szabadrúgás utáni szögletet is Barrios végzi el, de kontrázhatunk belőle, Abdi vezeti kapura, de hárulról utolérik, viszont megtartja a játékos, helyzet is lehetett volna, de Jovanovic csúnyán nézett az egyik norvégra, aki összeesett, a román bíró lefújja, teljesen feleslegesen. Meg is akad a kontránk.

13.

Szerencsétlenkedünk hátul, Otten adja el, a Maradona méretű Barrantes vezethetné kapura, de Grúz összekoccantja a bokáig – sárga lapot kap érte, jogosan. A szabadrúgást a sértett végezte el, a lapos lövést Ranilovic tolta ki a jobb alsó sarokból.

12.

Emlékeztek még a sokat cikizett porcelánlábú Abdira?

10.

Abdi szerez labdát, becsapja a védőjét, és a szokásos módon teker a hosszú felső sarok felé – kapufa, egy perccel később huszonöt méterről lazán elrúgja, a labda úgy megy a felső sarokba, ahogy azt kell, vezetünk, 2-1!

9.

Jó összjáték után Oláh marad lesen, immáron hetedjére.

8.

Rósa, Morales, és Balog melegítenek intenzíven.

7.

Jovanovic centerezését Oláh helyett Arnefjord pörgeti a saját kapujára, a labda épphogy a kapu fölé pördül.

6.

Megtudtuk, 8000 fő a hivatalos nézőszám.

5.

Hátul adogattunk, Otten szépen lépett be a játékba, diagonálban passzolt a másik szélen futó Jovanovichoz, aki erősen középre lőtt – Oláht megelőzte a kapus.

3.

Andrezinho alázós csellel bőrözözi be az egyik norvégot, és összeveszik Okonokwoval, aki kétszer akkora, mint ő, Avram sporttárs békíti össze a két futballistát.

1.

A román bírók érkeznek utoljára, már mindeki rájuk vár, Prukner László nem cserélt a szünetben.

Az első félidő összefoglalója:

Az első félidőben a támadó szellemű Ferencváros mezőnyfölényben játszotta végig az első 15 percet, ám utána lapos lett a mérkőzés – a norvégok nem erőltették a támadást, a Fradi attakjai pedig labdakezelési hibák, vagy lesállás miatt akadtak meg. A könnyű nyáresti futkározást Okonokwo unta meg, aki Barrantes beadása után a kapuba bólintott – a játékos semmi mást nem csinált az első negyvenöt percben. A kapott gól felébresztette a Fradit, a sebezhető norvég védelmet Andrezinho és Abdi akkor kavarta meg, amikor csak akarta. Az első játékrész alapján látszik, a norvég gárda nem egy világverő alakulat, a védelme pedig kreatív játékkal sebezhető – Oláh gólja Andrezinho szép passza után a jó példa erre, a Kaposvárról érkezett támadó gyönyörűen tekert a felső sarokba a 37. percben. A félidő hátralévő részében beszorultak a norvégok, végigtámadtuk a tíz percet, helyzeteket igen, de újabb gólt nem sikerült szerezni.

Ha a Fradi így játszik a második félidőben, meglesz a győzelem, a stadionban legalább nyolcezren vagyunk már.

43.

Abdi labdája kicsit volt hosszú Józsinak – sebezhető ez a csapat, a kapusuk a kirúgást kis túlzással Prukner kezébe rúgja, Kakas Laci bá’ ezért levette volna a fejét edzésen, az biztos.

42.

Ötletes gurigázás után Fülöp ad be, a tizenhatoson belül többen várták a labdát, de senki sem fért hozzá.

41.

Oláh ötödjére marad lesen.

40.

Veszélyes játékért állítja meg a román bíró a találkozót, akire nehéz lenne azt mondani, hogy hiba nélkül vezeti a találkozót. Abdi és Andrezinho összjátéka után a brazil Józsitól kapja vissza a labdát a tizenhatoson belül, amit kapásból a kapu fölé lő – nagy helyzet volt!

38.

A gól után egy emberként ugrál az egész stadion, szerintetek melyik dalra? :)

37.

Nem rossz csapat ez az Aalesund, kevé dolgot tudnak, de azt jól, a bekkjeik viszont darabosak, mint a lengyel brikett – ki is gurigázzuk őket, hogy Oláh 8 méterről a jobb felsőbe tekerje, ha jól láttuk Andrezinho passza után, 1-1!

36.

Oláh vs les 0-4.

35.

Abdi lő megint, 17 méterről, fordulásból a hosszú sarok felé, a kapus védeni tudott. Lendületbe jöttünk, megnyomjuk a félidő végét.

34.

Abdi lőtte be középre a labdát, kár, hogy Oláh lemaradt, mint a borravaló, nagy helyzet lehetett volna.

33.

Úgy tűnik megtanultuk azt, hogy mihelyst Morrison átveszi a labdát, azonnal támadjuk, és vagy elvesszük tőle a labdát, vagy földre visszük – Maróti mutatta be ezt.

30.

Fülöp beadását vágják szögletre a bekkek. Józsi végzi el a sarokrúgást, Otten ugrott, de elfejelték előtle, Grúz megszerezte a labdát de legyalulták, szöglettel felérő szabadrúgást végezhetünk el a másik oldalról. Abdi fogja beadni, a lapos labda Grúzhoz kerül, aki nem tudja kapura pörgetni.

28.

Andrezinho két jó csel, és három becsapott norvég után a lyukra futó Jovanovicot indította volna, de szereltek a norvégok. Kellenek a kreatív megoldások, anélkül a szervezett ellenfél ellen nem jutunk semmire. Abdi labdát sem kapott még, Oláh vagy nem veszi le a labdát, vagy lesen van, Józsi nem tud szervezni, mert Morrison lóg a nyakán.

Andrezinho most indítja Jovanovicsot, aki a kapu elé ad, de Abdi nem tud lőni a védő szorításában.

27.

Egy hasonló beadás érkezett Oláh felé is, aki labdakezelés helyett lehúzta a fejét.

26.

Gól a semmiből: Grúz szerelés helyett kifejelte a labdát, a szabadrúgást Barrantes tekerte be, a kapu előtt Okonokwo szabadon fejelhetett a léc alá. 0-1. 

25.

A román bíró ivószünetet rendel el, két percig áll a játék.

24.

Andrezinho labdájába kézzel ér az egyik norvég, fújol az egész stadion, közben Sellin egyedül iramodik meg a kapu felé, Grúz és Otten együttesen sem tudják megállítani.

21.

Van egy Inzaghink, Oláh Lórántot harmadjára állítják meg lesen.

21.

Ennyien vagyunk az Üllői úton:

20.

Langyosan csordogáló meccs, a norvégoknál jól látszik, hogy nem fontos a rúgott gól, a lényeg a kapott elkerülése. Egy-egy kapuralövést jegyezhetünk fel eddig, a vendégektől Barrantes lőtt gyengén, tőlünk Maróti fejelt a kapus kezébe.

Abdi beadását Jovanovic fejelhette öt méterről kapura, ajtó-ablak helyzeten – a kaput sem sikerült eltalálnia….

16.

A nap kérdése: miért van Fülöp Noel hatvan fokban hosszú ujjú felsőben?

15.

Haldoklik egy norvég, közben a fél csapat kirohan inni – lengedez a szél, de nagyon meleg van az Üllői úton.

14.

Üllői129 kolléga éppen a norvég szurkolókat számolja, szerinte 45-en vannak.

13.

Jovanovic kap felesleges sárga lapot Jager felrúgásáért. A szabadrúgás után az első norvég lövést Barrantes követi el, harminc méterről lő gyengén a kapu közepébe, Ranilovicnak nem okozott gondot a labda hatástalanítása.

11.

Abdi beadása Jovanovic elé kerül, aki kapásból kapura pörgetne, de egy védőről lepattan – innen úgy tűnt, hogy a hazai védő kezét érte, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

10.

Oláh a második felé tartó labdát sem tudja átvenni, és a második kiugrási kísérlete is les.

8.

Józsi második szögletét kifejelik, a kipattanót Jovanovic rúgta kapura, de csizmaszárral találta el a labdát, ami nagyon mellé ment.

A Tábor ilyen koreográfiával készült a meccsre. Felirat: Kingdom of Ferencváros.

7.

Abdi ugorhat ki egy jó labdával, kissé kisodródik, és elkezd visszafelé cselezni. Mikor már mindenki a hírhedt hosszú sarokra való tekerést várja tőle, visszapasszolja a labdát a nagy semmibe, amit megszereznek a norvég bekkek.

6.

Józsi első szögletét rúghatja, Maróti fejelhet, a dallamos nevű Grytebust hálóőr védeni tudott.

4.

Józsi a középpályán egyszerűen odapasszolja Barrantesnek, a vendégek legveszélyesebb játékosának a labdát, aki Parrt, az egyik legtehetségesebbnek mondott norvég szélsőt indítja, de szerencsére nem lesz semmi az akcióból.

2.

Junior remek labdát ad a kapu elé Oláhnak, aki rendkívül suta mozdulattal próbálja megszelídíteni a labdát, persze, hogy nem sikerült, kár, de lényegében mindegy, mert a bíró egyébként is lest ítélt.

2.

Okoronkwo ellen szabálytalankodik Abdi, pontrúgással jöhettek a vendégek, de a tizenhatosunk előtt szerelni tudtunk.

1.

A Fradi kezdte a mérkőzést.

18:58

Meglepetés: A Tábor felé támadunk, ritkaság, hogy az első játékrészben ezt a kaput akarjuk bevenni.

18:57

Elénekeltük a Himnuszt, vicces, hogy a vendégcsapat játékosainak, és szurkolóinak általában fogalmuk sincs, miért áll fel és énekel az egész stadion.

18:56

Bevonulnak a csapatok, a sajtórész teljesen megtelt, innen nézi a meccset a Kaposvár edzője, Sisa Tibor, Dragóner pedig a VIP páholyból követi a társakat egy zöld székkel a kezében.

A kezdőcsapatunk: Ranilovic – Fülöp, Grúz, Otten, Junior – Jovanovic, Maróti, Józsi, Andrezinho – Oláh, Abdi . Cs.: Jova, Balog, Csizi, Morales, Félix, Rósa, Rodi.

18:55

Sok szeretettel köszöntünk mindenkit, zadir van a billentyűzetnél. Lassan bevonulnak a csapatok, a nézőszám kicsit több, mint az Ulisses ellen volt, de közel sincs teltház. A vendégek narancssárga-kékben, a mieink zöldben játszanak ma.