Prukner László hétfőn este hatszemközti beszélgetés keretében felajánlotta lemondását. Összefoglaló arról, mit tudunk jelenleg. 

Kubatov Gábornak az FTC elnökének és Orosz Pál vezérigazgatónak Prukner László elmondta, hogy hosszú gondolkodás után úgy döntött, hogy ha a ezzel a döntésével segíti a Ferencvárost, akkor a saját érdekeit nem helyezi a klub érdekei elé. Kubatov Gábor és Orosz Pál elfogadta a szakmai igazgató lemondását.

Az FTC elnöke szeretné kihangsúlyozni, hogy a Ferencváros rengeteget köszönhet Prukner Lászlónak, aki az elmúlt egy évben szakmailag kimagasló munkát végzett, amelynek köszönhetően a Ferencváros labdarúgó csapata újra megmutathatta magát az európai kupa porondon. Kubatov Gábor szerint Prukner László az FTC labdarúgásának legnehezebb évében tett tanúbizonyságot mind emberi, mind szakmai kiválóságáról. Őszintén kívánunk neki sok sikert a továbbiakban.

Prukner utódjaként felmerült László Csaba neve, aki kedden délután már tárgyal az FTC vezetőivel. A játékosok a keddi edzésen értesültek a szakmai igazgató lemondásáról. Prukner lemondásával két évnyi fizetéséről mond le, amit kirúgása esetén megkapott volna.

Az Újpest és a Vasas, után a Ferencváros a harmadik csapat, aki edzőt vált a szezon kezdete óta, amiből eddig öt forduló telt el. Prukner Davison és Short után a harmadik edző, aki az Üllői129 2008 decemberi indulása óta elköszön a Ferencvárostól.

Prukner László összesen 67 mérkőzésen ült a Ferencváros kispadján, 35 bajnokin, 20 nemzetközi barátságoson, 8 hazai kupamérkőzésen, és 4 nemzetközi kupameccsen. Egy bronzérmet szerzett a Fradival.

László Csabával egyelőre nincs egyezség, az Üllői129 úgy tudja, messze vannak egymástól az álláspontok. Ideiglenesen Nagy Tamás a megbízott vezetőedző.