Szatmári Loránd azon játékosok közzé tartozik, akinek lehetősége van Ferencvároshoz szerződni. A Regginában is játszó játékos az Üllői129-nek az olasz foci kulisszatitkairól is mesélt.

Kérlek Benneteket, fogadjátok szeretettel Balázst, az Üllői129 legújabb, és legfiatalabb tagját! Reméljük, hogy még sok ilyen remek interjút olvashattok majd tőle ezen az oldalon. zadir

Az 1988-ban született támadó középpályás 2007-ben igazolt az olasz Reggina csapatához, ahonnan először az Avellinonak, majd a Monopolinak, később az MTK-nak, majd a Salernitananak adták kölcsön. Könnyen lehet, hogy következő állomáshelye a Ferencváros lesz.

Kezdjük mindjárt a legelején hogyan döntötted el, hogy focista szeretnél lenni?
Édesapám is az volt, csak a szülei miatt nem folytathatta egy idő után. Ahol felnőttem más sportolási lehetőség nem volt, de inkább apum szerettette meg velem a játékot.

Sok küzdelem és nehézség árán végül sikerült elérned, hogy Pécs első osztályú csapatának tagja legyél. Hogyan sikerült a beilleszkedés? 17 évesen, igen fiatalon már ilyen nagy dolgokra lettél hivatott. Hogyan élted ezt meg lelkileg?
Viszonylag hamar felkerültem az ifiből a felnőtt keretbe. Fél év telt el, amíg beépítettek a csapatba a beilleszkedés pedig nagyon könnyen és hamar ment, köszönhető ez az akkori csapattársaimnak. Igen, egy kicsit nagy tehernek éreztem 17 évesen az irányító feladatot, de ha nem vagy rámenős, akkor ezt nem tudod teljesíteni.

Hamar, már 19 évesen elvittek Magyarországról az olasz Reggina csapatába. Hogyan érezted magad? Egy ilyen nagy csapat közelébe kerülni nagy lehetőség. Milyen körülmények vártak mikor kiértél?
Igen nagyon nagy lehetőségnek láttam a fejlődésem szempontjából, de utólag megbántam, inkább ne mentem volna. Az olasz felfogás a pénz körül forog. A körülmények attól függenek, milyen csapathoz megy az ember. Én egy akkor Seria A-s csapathoz mentem, egy teljes akadémia van ott, kollégium, pályák, kondi, suli, étterem! Szerintem ez jónak számit.

Sajnos nem tudtad be verekedni magad a Reggina kezdőcsapatába. Többször kölcsönadtak kisebb csapatoknak Olaszországon belül, hogyan érezted magad? Melyik csapat volt az ahol a legjobban érezted magad?
Úgy érzem, hogy nem a tehetségem miatt nem kerültem be. Pénzről van szó, a Regginának van 90 igazolt játékosa, abból talán öt fiatal van, aki nincs kölcsönadva, a többit kölcsönadják, mert pénzt kérnek értük, ahogy értem is! Emiatt nehezen szabadulnak onnan a játékosok. A Primaverából olyanok is felkerültek a nagyokhoz, akik vizet cipeltek, és nem nagyképűségből mondom ,csak értük több pénzt kaptak máshonnan, és játszatni kellett őket! Eddig ahová kölcsönadtak mindig anyagi problémák voltak, ezért nem tetszet ugyan a dolog, de legalább játszottam, ez viszont jó volt. A legjobban az MTK-nál éreztem magam a társaság miatt.

Sok Ferencvárosi szurkoló emlékszik, amikor nagy gólt rúgtál a Fradinak az MTK színeiben. Hogyan emlékszel vissza erre a mérkőzésre?
Igen, az a meccs derbi volt, akkor kicsit mindenki feszültebb. Ugye a Fradi szerezte az első gólt majd egyenlítettem, de az én gólom nem volt olyan szép, meg nagy, mint amit kaptunk Eldingtől.

Sok mellőzés hatására hazatérés gondolata erősödhetett benned. A szurkolók nagyon várják a fejleményeket, a Ferencvárossal való tárgyalás miként alakult? Menedzsered tegnap este tárgyalt Kubatov Gábor elnök úrral. Kölcsönben vagy végleg érkezel Fradihoz?
Igen ez igaz, hogy a mérkőzés után tárgyaltak, de hogy miként fejeződött be még nem tudom. Remélem pozitívan, mindkét variációnak örülnék.

Több nyilatkozatodban lehetett olvasni, miszerint nagy álmod, hogy Fradiban játszhass. Még mindig így gondolkodsz?
Ezt egy kicsit elfogalmazták, mert nem álom, de egy borzasztóan nagy megtiszteltetés és nagy felelősséggel is jár! De igen, szeretnék a Fradi játékosa lenni. Hajrá Fradi!