Képtelen győzni a Ferencváros – a felforgatott csapat sima vereséget szenvedett az angyalföldiektől.

Vége a mérkőzésnek
Simán kikaptunk a Vasastól a Puskás Stadionban – nem írom le hogyan, nem kínzom magam, nektek sem ajánlom. A lényeg, hogy töketlen, béna, szedett-vetett csapatunk újabb vereséget szenvedett, és elmondhatja magáról, hogy hét mérkőzésen keresztül képtelen győzni ebben a töketlen, béna, szedett-vetett NB1-ben. A szurkolók elfordultak a csapattól, sokan idő előtt hazaindultak, ami nem meglepő a látottak fényében. A mérkőzés utolsó jelenetében négy támadónk állt a kapu előtt, és sikerült kihagyni ezt a helyzetet is. Bárányos és Kovács góljaival két góllal kikaptunk. A lefújás után alig maradt néző, akinek a játékosok megköszönhették volna a biztatást.

45.
Két perc a hosszabbítás, Fülöp beadását üti ki Lubos – három csatárral nem tudunk helyzetet kialakítani. Oláh teljesen eltűnt, Felix és Somalia pedig mintha itt sem lennének.

44.
Otten újabb szabadrúgása izomból repül el mindenki feje felett.

43.
Radványi áll be a gólszerző Bárányos helyett, a kopasz irányítót megtapsolják a hazai szurkolók.

41.
Hazaindul a Tábor, néhány “Szép volt fiúk” rigmus kíséretében a kapu mögötti szektor nagy része egyszerűen itthagyja a meccset.

40.
Somalia felrúgásáért nagy kedvencem, az ex újpesti Farkas Balázs kap sárga lapot. A szabadrúgást Otten végezte el, Lubos a gólvonalon felugorva húzta le a labdát.

38.
Fitos kapuralövése percek óta az első veszélyes megmozdulásunk, utoljára a 30. percben Tóth veszélyeztetett, ugyanúgy átlövésből – egyik sem találta el a kaput.

37.
A Tábor szó szerint hátat fordít a csapatnak. Több tucatnyi biztonsági őr áll készenlétben a lelátó előtt.

35.
Három csatárral rohamozunk az utolsó tíz percben, Somalia, Oláh és Felix feladata, hogy gólt, gólokat szerezzenek.

34.
Általános meglepetésre a harcos, küzdő Tóth Bence jön le.

33.
Somalia fog bejönni.

32.
Szerencsénk, hogy Bárányos nagy gólt akart rúgni. Jó labdát kapott a kaputól 17 méterre, de cselezgetni kezdett, és mellé lőtt.

30.
Tóth Bence harminc méterről lő kapura, megpattan, és mellé megy. A szögletet Maróti fejeli mellé.

28.
Rósa helyett Fitos áll be.

27.
Sváb elveszíti a labdát, Simic kapura törhet, szerencsére Fülöp utoléri, és a tizenhatos vonalán szerelni tudja.

25.
A Tábor azt skandálja, hogy mindez bizony szégyen. Teljesen igazuk van, kár, hogy a pályán lévők közül sokan pont leszarják ezt.

24.
Ferkó lövését még nagy bravúrral védi Jova levente, de pechünkre a labda Bárányos elé pattan, aki az üres kapuba lőtt. 0-2.

23.
Felix kap sárga lapot kezezésért.

22.
Bárányos beadását Sütő fejelhette volna kapura, ha eltalálja a labdát.

21.
Lejön a Tehervonat, helyére Ferkó áll be, az elsőnél sokkal eseménytelenebb második félidőben.

19.
A harcos Tóth passzol Oláh elé, de a tizenhatos előtt szerelni tudják.

17.
A szabadrúgásba Rósa kapna bele, sikerül is neki, de fölé megy a labda.

16.
Kovács Gábor kap sárga lapot, mert – innen úgy tűnt – leütötte Felixet. Ha jól láttuk, le kellett volna zavarni a pályáról.

15.
Oláh valahogy visszakotorja a labdát, talán maga sem tudja hogyan, Felix a kapu torkában nem fér hozzá, maga sem tudja hogyan. Nincs gól, mi sem tudjuk, hogyan.

14.
Junior szöglete a másik szögletzászlónál ér földet, pont a tizenhatos felett volt a legmagasabban a labda.

11.
Felix esik el a tizenhatoson belül, a bíró szerint nem volt szabálytalan, mi sem láttuk annak, de a derék Felipe hat métert még gurult az eset után.

10.
Jovanovic helyett áll be a brazil támadó.

9.
Felix kap instrukciókat a szakmai stábtól, ő fog beállni hamarosan.

8.
Oláh beadását Junior fejéről Lubos szedte le. A mérkőzésen itt van Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is.

5.
Maróti kap sárga lapot.

1.
Elkezdődött a második félidő. A félidőben Nagy Tamás nem cserélt.

Félidő
A Puskás Ferenc Stadionban kétezer néző előtt kezdődött el a Vasas elleni meccs, méghozzá borzalmasan: a negyedik percben egy tizenhatoson belüli kavarodás után gólt kaptunk. Ami ezt követte, indokolttá tette a lefújás utáni füttyszót: szerencsétlenkedések, luftok, rossz labdaátvételek követték egymást. A csapat talán motiváltabb, mint múlt héten, de ez önmagában semmit sem ér. A lényeg, hogy Fülöpön, Tóthon és a rengeteget hibázó Rósán kívül talán Csizmadiát lehetne megdícsérni, ha a haldokló eredményjelzőn nem az szerepelne, hogy a szünetben vezet a Vasas.

43.
Maróti indítja Oláht, kicsit hosszú a labda, pont annyira, hogy Lubos kapus kifutva tisztázni tudjon.

42.
Tóth szabadrúgására másfél percet készülődik mindenki, megy a lökdösődés a tizenhatoson belül, kár, hogy a játékos nagy erővel a sorfalba lő.

40.
Fülöp remek labdáját veheti át Oláh a térfél közepén. Rávezeti a védőre, picsánrúgja a labdát, a kapu mögötti szektorban két néző behúzza a nyakát. Azért nem több, mert ennyien ülnek ott.

39.
Fülöp Noel beadása Oláh mögé érkezik, mire a támadó hátralép, és leveszi, odaérnek a védők is.

38.
Bárányos szögletét Jova Levente az égből ütötte ki, bátran, és jól jött ki a fiatal kapus, bravó!

36.
Jusuf kap jó kiugratást, a labdával jól együttélő Jova a mezőnybe vágja a labdát. Oláh közben egyedül vezetheti kapura a labdát, lőhetett volna, nem tette, a középen a hátvéd mögött megbújó Rósához passzolt, persze, hogy kimaradt ez a helyzet is, hihetetlen, miket látunk…

32.
Svábot átjátsszák, a helyéről jön is a beadás, a labdába Simic fejel bele, de szerencsére csak az oldalhálót találja telibe. Hatalmas Vasas helyzet maradt ki!

29.
Jovanovic majdnem labdát veszít, mert hátulról nekimegy a bírónak.

28.
Junior húz el a szélen, középre ad, Rósa megint szerencsétlenkedik, és nem tud lőni, ez is kimarad.

25.
Kulcsár Dávidot kell ápolni, a rövid szünet után Junior egyéni akcióból lő, Lubos véd. Csizi unja meg a töketlenkedést, 22-ről emberes lövést ereszt meg, Lubos hatalmas bravúrral védett. Ez az, ez kell!

24.
Otten és Csizmadia passzolgatnak hátul, a játékba bevonják Jova Leventét is, a Tábor ollézik. Csizi megunja, passzolna Rósához, elveszítjük a labdát. Tóth pörget Rósa elé, Dénes luftot rúg, nem tud kapura lőni. A Tábor megszólal: “Mi a fasz van veletek, aranylábú gyerekek?”

23.
Rósa Dénes labdát szerzett, majd lőhetett 15 méterről, de Lubos védeni tudott. Az ellentámadásból majdnem gól lett, de Csizmadia (very good player) szépen mentett utolsó emberként.

22.
Fitos már melegít.

20.
Rósa beadásához megint nem fér hozzá Oláh, Dénes eddig balról adogatott be, most jobbról próbálkozott. Tóth lövésébe Oláh bele akart érni, de luft lett, a lövés is mulatságos volt, de a labda még mindig Junior elé pattant, aki szerencsétlenül mellélőtte. Egy rossz kabaré ez a mérkőzés, egy izzasztó rémálom, valaki csípjen meg, tényleg a Fradit látom?

18.
Jova keresztlabdája (a középpályásé) egyébként is rossz lett volna, de úgy, hogy a bogyó után iramodó Juniort sikerült fejbetalálnia, még mulatságos is lett.

16.
Rósa háromszor is bead, egyikből sem lesz helyzet, Oláh nem fér hozzá, Tóth lő, megint messziről, ez már közelebb volt, mint az előző lövése.

15.
Oláh a térfél közepéig jön vissza a labdáért, de úgy nem lehet támadást építeni, ha mindenki áll a pályán, és a foghíjas Vasas szurkolókat számolja.

13.
Tóth harmincról csizmaszárral lő, fölé, mellé ment a furcsán pörgő labda.

12.
Az eredményjelző tönkrement, de sajnos még mindig az van rajta, hogy vezet a Vasas 1-0-ra. A nézőszám, és a hangulat alapján sikerült megidézni az 1957-es Komló-Dorog U9-es kölyökbajnokit, amit kedden reggel 9 órakor játszottak ebben a stadionban, alighanem közel ennyi, ha nem több néző előtt.

10.
Tóth Bence egyelőre az egyedüli, akin bármilyen küzdőszellemet is látok.

9.
Szinte teljes a csend a Puskásban. A Tábor még nem szurkol, a Vasast hagyjuk is, hallom, ahogy a játékosok egymással kommunikálnak.

7.
A Vasas tizenhatosán belül Oláh veheti át a labdát, de háttal van a kapunak, visszapasszolna Rósának, aki nem tud lőni. Kiharcolunk egy szögletet, Tóth Bence lőtt labdáját Rósa nem tudja átvenni, nem alakítunk ki helyzetet. Rósa beadása elszáll Oláh előtt.

4.
Bárányos beadása után a büntetőterületen belül töketlenkedünk, kétszer, háromszor is hozzáérthetnek a hazai támadók, szépen megvártuk, amíg Kovács Gábor öt méterről belebikáz egy nagyot, hogy gól legyen. 0-1.

2.
Simic harmincról lő nagyon mellé – de lehet, hogy Bárányosnak adta volna, vagy csak ívelni akart, nehéz eldönteni.

18:00
A Himnusz szólt a hangszórókból, de csak a dallam, a kórus most nem szólalt meg. Egyesek szerint illúzióromboló az üres stadion – szerintem kár volt az illúzióért, esélytelen volt, hogy megteljen a stadion. Gyászszünettel kezdődik a mérkőzés, a csendet egy öblös hang töri meg: Buzi Mészöly!

17:59
Grúz és a lázas Lisztes Krisztián a VIP páholyból nézik a találkozót. De itt van Kálmán bácsi is, az angyalföldi Szőke Szikla, és még rengetegen – a népsűrűség alighanem az ingyenjegyesek között a legsűrűbb. Itt van László Csaba is, a bevonulást néma csend kíséri, aztán hirtelen megszólal a zene, valami Vasas induló. A Tábor több nyelven is kiírja, hogy Ébredjetek, a Vasas hívők hangját sem hallani.

17:56
A Puskásban a régi Kádár páholy választja el egymástól a Vasas hívőket, és a Fradi szurkolóit. Nos, ha már hívők, egy Vidám Vasárnapon alighanem többen hallgatják Németh Sándort, mint ahányan ma piros-kékben fogják követni a meccset.

17:55
Sváb Dániel 2008 decemberében azt nyilatkozta az akkor alakult Üllői129-nek, hogy olyan játékos szeretne lenni, akinél jó helyen van a labda – bízzunk abban, hogy a fiatal hátvéd kívánsága ma teljesül.

17:50
Bő tíz perccel a mérkőzés előtt sem lettek sokkal többen, mint az első bejelentkezéskor, jó esetben háromezren vagyunk, és akkor már a rendőrkutyákat is beleszámoltam.

17:45
A hangszórókból üvölt a Smoke on the Water című klasszikus, a legények már melegítenek a zöld gyepen. Nincsenek annyian a lelátón, mint amennyien harminc, negyven évvel ezelőtt a bemelegítést figyelték a szoborparkban.

17:36
Sok szeretettel köszöntök mindenkit, a billentyűzet mögött zadir mérgelődik ma. A Puskásban alig van háromezer ember, és ebben a VIP jegyes kikent-kifent barátnők is benne vannak. Az All Star meccs 1-1-es döntetlennel zárult, amit mérsékelt tapssal konstatált az akkor még kétezresre tehető tömeg.

A kezdőcsapatunk teljesen felforgatott, a Jova-Sváb, Otten, Csizmadia, Fülöp – Junior, Maróti, Tóth Bence – Rósa, Jovanovic, Oláh összetételű csapat talán még edzésen sem sokat játszott így együtt. A cserepadon Felix, Végh, Gárdos, MOrales, Balog, Fitos, és Somalia ülnek.

Nincs Lisztes, (lázas) Pölöskey, és Ranilovic sem.