Egy évvel ezelőtt a IX. kerületi rendőrkapitányság egy levelet írt a Ferencvárosnak, amiben a szurkolói kártyák adatait kérték. Ebben a levélben egy jogszabályra is hivatkoznak, így jogosan merülhet fel a kérdés: ki, mikor, és hogyan juthat hozzá a regisztrált szurkolók személyes adatához?

Az említett képet a fradimob.hu-n találtuk.

A levélben Mórocz József százados garázdaság gyanúja miatt kéri néhány nevesített szurkoló, minden Sós vezetéknevű szurkoló kártyájának másolatát a a Büntetőeljárásról szóló törvény 71. § (1) bekezdése alapján soron kívül.

A levél több kérdést is felvet: vajon köteles-e a Ferencváros kiadni ezeket az adatokat jogszabály szerint? Vajon megteheti-e a rendőrség, hogy minden Sós nevű szurkoló adatát kikéri, egyáltalán, ki itt az adatkezelő, ki kérheti ki ezeket, meddig, hogyan.

Az üggyel részleteiben is fogunk foglalkozni hamarosan az Üllői129-en.

Ha közületek valaki otthon van az adatkezelés, és a vonatkozó jogszabályok világában, netán tudja, miért csak a Fradinál van mind a mai napig szurkolói kártya, és ismeri azokat a szabályokat, amik erre vonatkoznak, és segítene is, írjon levelet a zadir kukac ulloi129.hu címre. Köszi.