Akár a Győr ellen is pályára léphet már.

Zácsik Szandrának nem lehet könnyű mostanában: eleve fájdogált a dereka egy ideje, aztán a Békéscsaba elleni vasárnapi bajnoki után (amelyen azért bevágott három hatalmas gólt) már görnyedten, sántikálva sétálgatott az öltözőfolyosón – és az arckifejezése sem ígért sok jót.

„Semmi bajom, csak szeretek így állni” – mosolygott keserűen a hogylétét firtató kérdésre, aztán el is tűnt, hogy dr. Pavlik Attila, a csapat orvosa megvizsgálja. Akkor este még a gerincsérv gyanúja is felvetődött, de azóta kiderült, nincs ekkora baj.

„Évekkel ezelőtt is jelentkezett már ez a probléma Szandránál, de aztán egy ideig nem okozott panaszt – kezdte Pavlik doktor. – A felkészülés során azonban kifáradtak a törzsizmai, és a Békéscsaba elleni meccsen egy rossz mozdulatnál – talán meg is lökték Szanit– nem tartották a gerincet. Instabilitás alakult ki két csigolya között, emiatt feszülnek a szalagok, és még az idegeket is nyomás érheti. Ez persze komoly dolog, de nem olyan súlyos probléma, oda kell figyelnie a derekára, de szerencsére úgy tűnik, nem gerincsérv okozza a panaszokat.”

Ez tehát a jó hír, az viszont kevésbé – legalábbis a ferencvárosiak számára, – hogy benne van a pakliban, a válogatott átlövő nem szerepelhet a vasárnapi, Győr elleni rangadón.

„Szani egyelőre pihen, injekciót és gyógyszeres kezelést kap, na meg délelőtt, délután szorgalmasan gyógytornázik – mondta Elek Gábor vezetőedző. – Csütörtökön derül ki, hogy számíthatunk-e rá a győriek ellen, de nem fogunk siettetni semmit. Azt korábban is tudtuk, hogy csak a hátában lévő apró instabilitás akadályozta, ezért is mertem játszatni, hiszen ezzel nem vállaltunk felesleges kockázatot, azt pedig nem akartam, hogy a rengeteg befektetett edzésmunkája elvesszen, és egy esetleges hosszú kihagyás után kezdhessen elölről mindent. Most jelzést kaptunk, hogy vissza kell venni a terhelésből, de legalább nagy baj nincs, mindenesetre amíg nincs teljesen jól, illetve nem erősödött meg jelentősen, addig nélkülöznünk kell.”

Zácsik Szandra győri szereplése tehát kérdéses, a vezetőedző azonban nem esik kétségbe – nem ok nélkül mondják hosszúnak a Fradi-kispadot. „Tomori Zsuzsanna, Deáki Dóra, de Szucsánszki Zita is bevethető balátlövőben, azaz vannak opciók bőven – árulta el Elek Gábor. – Győrben szerintem még nem kockáztatunk, fontosabb, hogy az utána lévő szerdán, Érden csatasorba állhasson. A legfontosabb azonban az, hogy Szani felépüljön, és hosszú távon teljesen egészséges legyen.”

NS