Pénteken női kosárcsapatunk fontos állomáshoz érkezik a felkészülésben: a Pécs gárdáját fogadja a Népligetben, majd szombat délelőtt még egyszer összecsap a két együttes a FŐTÁV Aréna szurkolók által felújított parkettjén. Ez alkalomból Farkas Sándor edzőt kérdeztük, hol tart a csapat a felkészülésben.

– Nagyon jól állunk! A lányok túl vannak 6 – 7 mennyiségi edzésen, amikor egyhuzamban 3 órát edzettek! Eddig heti egy előkészületi mérkőzést iktattam a programba, de most már egyre erősödnek az ellenfelek. Pénteken és szombaton a Pécs látogat a Népligetbe, majd részt veszünk Sopronban a Krasznai Kupán, egy hétre rá Szekszárdon a Sió Kupán. A Krasznai Kupa lebonyolítása érdekes lesz, ugyanis a két fővárosi csapat, mi és a Vasas már jövő csütörtökön lejátssza az első meccsét, de nem Sopronban, hanem a Népligetben 18 órai kezdettel. Pénteken aztán következik a ZTE, ám az már a Hűség városában, majd természetesen szombaton a hazaiakkal is megmérkőzünk. Ez a nyolc meccs már olyan erősségű gárdák ellen lesz, amely sokat segít a felkészülésben, hogy formába lendüljünk, ugyanis a bajnokság elején rögtön szerda-szombat ritmusban komoly mérkőzések várnak a lányokra.

– Sok mindent hallani Pécsről mostanság. Mit lehet tudni, milyen erősségű a baranyai együttes?
– Erre mi is kíváncsiak vagyunk, de inkább magunkkal foglalkozunk. Valószínűleg, ha feloldják ellenük az átigazolási stopot, akkor erősek lesznek, ám így sem szabad leírni őket.

– Mi a cél az októberben rajtoló bajnokságban?
– Először látnunk kell a többieket. A Sopron és a Győr már az igazolások alapján is úgy tűnik, hogy kiemelkedik a mezőnyből. Mint említettem a Pécs az kérdéses. Úgy gondolom, hogy a 3 – 8. helyért nagy lesz a tülekedés. A tavalyi bronzérmes ZTE valószínűleg szeretné megvédeni a 3. helyét, talán ők egy kicsit erősebbek a többieknél, de számolni kell velünk is, és a Diósgyőrrel, akik több légióst is szereztek. Ezen csapatok közül csak mi vagyunk egyedüliek, akik színtiszta magyar kerettel vágunk neki a bajnokságnak. Ha mégis válaszolnom kellene a kérdésre, mindenképpen szeretnénk előrébb lépni a táblázaton.

2011.09.09. 18 óra Népliget
FTC – Pécs

2011.09.10. 12 óra Népliget
FTC – Pécs

A Krasznai Kupa programja:
2011.09.15. 18 óra Népliget
FTC – Vasas
2011.09.16. 17 óra Sopron
FTC – ZTE
2011.09.17. 18 óra Sopron
Sopron – FTC