Az egykori szövetségi kapitány a hétvégi meccs esélyeit latolgatta. A korábbi szövetségi kapitány természetesen kitért a két klubnál meglévő legérdekesebb kérdésekre is.

Ami a Videotont illeti: Bozsik bevallotta, nem érti, hogy egy bajnokcsapatnál miért volt ekkora játékosmozgás, ugyanakkor nem tartja elképzelhetetlennek, hogy hosszútávon a Videoton vezetőit igazolják majd a történések.

– Nehéz értelmezni, elemezni mindazt, ami a Videotonnál történt, illetve történik – kezdte Bozsik Péter. – Egy bajnokcsapatnál nem feltétlenül van szükség arra, hogy a kezdő tizenegy 70-80 százalékát lecseréljék. Viszont az is igaz, hogy egy szint a magyar bajnokság és egy másik az európai középmezőny teteje, ahova a Videoton igyekszik. Egy külföldről jött edző más aspektusból láthatja a labdarúgásunkat, mint mi, más elképzelései vannak, és a külföldi játékosokban hisz, ami nem lenne baj, ha ezek a légiósok megfelelő kvalitással rendelkeznének.
Kimondva vagy kimondatlanul a Vidinél az állandó bajnoki cím, valamint a BL vagy EL csoportkörébe jutás a cél hosszútávon. Ehhez pedig mindenképp szükség volt erősítésekre, bár nem tudom, hogy a fehérváriak esetében beszélhetünk-e erősítésről. Ezektől a céloktól egyelőre messze vannak, de ha jó irányt vesznek a dolgok, akkor akár el is érhetik azokat. A jelenlegi helyzetet látva azonban sokkal inkább egy csalódást keltő harmadik, negyedik, ötödik hely van benne a csapatban…

Bozsik Péter kitért a Vidi rendkívül gyenge idegenbeli szereplésére és a Fradi elleni mérkőzésre is.
– Legutóbb ugye pont a Fradit verték meg idegenben tavasszal, azóta nem sikerült nyerniük Fehérváron kívül. A Videoton mindig, mindenhol a sokpasszos játékra törekszik, ami vagy összejön, vagy nem, idegenben általában kevésbé. Ebből azonban nem vonnék le messzemenő következtetéseket, sőt azt gondolom, hogy vasárnap ez a sorozat megszakad, és úgy érzem, Paulo Sousa csapata nyerni fog az Üllői úton.

A ZTE-vel 2002-ben bajnoki címet szerző szakember lát előrelépést a Ferencváros játékában, bár a csapat kecskeméti produkciója nem tetszett neki.
– Érdekes meccs lesz, az biztos, a Fradinak létkérdés lenne a három pont megszerzése. Az elmúlt hetekben láttam biztató jeleket a játékban, főleg a ZTE és az ETO ellen, a kecskeméti meccs viszont már nem tetszett.
Döme abszolút egy jó megoldás a Ferencváros kispadjára. Ismerem őt, hiszen dolgoztunk együtt a válogatottnál. Igazi egyéniség, aki érti a játékosok nyelvét. Egy kis önfegyelemre lesz szüksége, és ha a vezetők türelmesek vele, akkor ez egy hosszú. gyümölcsöző kapcsolat is lehet, annak ellenére, hogy a korábbi csapatainál nem ez volt a jellemző.

Bozsik elmondta véleményét a két legfrissebb Fradi-ügyről is, a szurkolók edzésmegszakításáról, valamint Liban Abdi visszatéréséről.
– Megértem, hogy a szurkolók elégedetlenek és szomorúak, de akkor sem az a megoldás, hogy bevonulnak a pályára és megszakítják a csapat edzését. A szurkolók helye a lelátón van, és ennél a módszernél sokkal elegánsabb például, ha fehér zsebkendőt lengetnek.
Ami Abdi esetét illeti: érthető, hogy a Fradinak a jelenlegi helyzetben minden játékosára szüksége van. Azt viszont nem hinném, hogy nélküle nem létezik a Ferencváros, nem ő fogja megoldani a Fradi gondjait…

(pepsifoci.hu)