Tegnap a rossz idő ellenére sok fradista gondolta úgy, hogy elkíséri a kézilabdásokat Korneuburgba. Mi is így tettünk, ebéd után indultunk neki a bő 250 km-es útnak. Két rövid pihenő után elértük utunk első célját, a bécsi Rapid Shopot. Ha az osztrák fővárosban jársz, akkor érdemes betérned, látványnak sem utolsó. Egy kis sarokban találhatóak az adidas által készített Rapid Wien felszerelések, minden más “Offizieller Fanartikel”, márkajelzésként pedig a csapat címere szolgál. Mindenki megtalálhatja a neki tetsző terméket, a választék óriási, csak néhány példa: lengetős zászlók, pólók, pulóverek, kabátok (eső/téli), háziállatoknak kellékek, könyvek, sálak, hátizsák és még sorolhatnám sokáig. Az abszolút győztesek a Rapid torta (külön weboldala is van!), zöld gumikacsa és a Rapid Wien karácsonyfadísz készlet.

Egy hosszabb nézelődés, vásárlás után célba vettük a mérkőzés helyszínét, Korneuburgot, ahová kicsit kevesebb, mint fél óra alatt megérkeztünk, miután sikerült egy kicsit a GPS-t is megnevelnünk. A feltételezéseink szerint ellenfelünk otthona a közeli főiskola tornacsarnoka, ennek tulajdonítottuk, hogy a parkolóhelyek száma is igen limitált volt, így nekünk nem is sikerült helyben letenni az autót. Két bejárat, kellemes meglepetés, hogy a fradistákat magyar feliratok segítették. Gyors motozás, jegykezelés, majd következhetett a magyar zászlókkal megjelölt két szektor “elfoglalása”. A mérkőzésre színvonalas műsorfüzetet is készített az Union. Korrekt körülmények fogadtak minket bent is, tiszta WC, remek büfé (kissé drága) és szuvenírstand (nagyon drága).

Vodpod videos no longer available.

A bemelegítés után a műsorközlő kisiskolások segítségével bemutatta a két csapatot, a mieinket az általános iskolás kislány magyarul üdvözölte. A bemutatás után három nyelven köszöntötték a szurkolókat és kérték meg őket a sportszerű biztatásra, majd elkezdődött a mérkőzés. Az elején az ismert okok miatt kicsit beragadtunk, jól tartotta magát vendéglátónk, góljaiknál az addig is elég zavaró hangfal még hangosabban szólt. Igaz, mindössze a második, harmadik osztrák gólig, eddig bírtuk és a biztonságiak figyelmetlenségét kihasználva lekapcsoltuk a hosszabbítót, így elkerültünk egy maradandó halláskárosulást. Az első félidőben, ha kicsit nehézkesen is, de végül jelentős előnyt szorgoskodtunk össze, kiemelném itt Tomori Zsuzsa időn túli szabaddobásból szerzett találatát, ami nagyon tetszetős volt. A második játékrészben aztán elkészült erejével az Union, így ismét nagyarányú győzelmet arattunk, amit vastapssal köszöntünk meg a lányoknak, majd közösen elénekeltük a Himnuszt.

A következő forduló sorsolását kedden tartják a bécsi EHF központban.

A helyszínen egy osztrák kislánynak nagyon tetszett a fradisták éneklése, végig mögöttünk volt, tapsolt, ugrált, ezzel egy jutalmat is kiérdemelt, egyik társunk megajándékozta egy FTC kézilabda pólóval, idővel majd a méret is jó lesz rá, reméljük.

Union Korneuburg 23-44 (10-19) Ferencváros
Játékvezetők: Robin Sager (SUI), Stefan Styger (SUI)

Union Korneuburg: Rath 6, Wiesauer 4, Lauter K. 4, Schindler 3, Gruber 3, Krautschneider 1, Weiskirchner 1, Lauter F. 1, Minatti, Nikendey, Scheidl, Steiner, Glatt, Lamprecht, Amon Edző: Nicole Prokop

FTC-Rail Cargo Hungaria: Abramovich, Kovacsicz 4, Tomori 5, Zácsik 5, Szucsánszki 8(5), Szádvári 4, Szamoránsky 2 Csere: Pastrovics, Such 4, Lukács 2, Zsivkovics 1, Dajka 1, Deáki 3, Szabó, Szarka 2, Cifra 3 Edző: Elek Gábor

Kiállítások: 2″ 2 ill. 3

95:41 összesítéssel továbbjutott az FTC-Rail Cargo Hungaria.

Videók: NSOTV, ftckezilabda.hu
Mérkőzéslap: ftckezilabda.hu