A Ferencváros elnökségi tagja, Springer Miklós a 100%Fradi sportmagazin hasábjain arról beszélt, úgy tudja, képben van egy német befektető is, aki egy komolyabb összeggel támogatná a klubot. Az alapító unokája bevallotta, először félt Détári Lajos kinevezésétől, ugyanakkor mostanra megváltozott az álláspontja.

– Az új irányítás első feladata a revízió volt, tiszta vizet szeretettünk volna önteni a pohárba. Ki is derült egy pár apróság, de valójában nem számottevő dolgokra gondolok. Akadtak olyan személyek, akik fel lettek szólítva, hogy bizonyos összegeket fizessenek vissza. Azóta tisztultak a viszonyok, két-három komolyabb szponzori szerződést már megkötöttünk és állítólag képben van még egy német befektető is, aki nagyobb összeggel támogatna bennünket, csak az időpont tolódik egyelőre. Stabil anyagi bázis nélkül nem lehet megkezdeni az építkezést. A mindennapi életre megvan a pénzünk, de a pálya beruházáshoz és új játékosok vásárlásához ez kevés – fogalmazott az alapító unokája.

Springer a szakmai stábban szezon közben bekövetkezett változásokról is szót ejtett:

– Nem minden jó játékosból válik jó edző. Vannak ellenpéldák is, de meg mondom őszintén, hogy amikor a Détári Lajost idehozták, először megijedtem. Ő játékosként picit könnyelmű életmódot folytatott, de egy igazi őstehetség, csodálatos futballista volt. Aztán idekerült és rám cáfolt. Nagyon jól összerakta ezt a csapatot. Détári Lajosnak messzemenően pozitívan ítélem meg az eddigi működését, függetlenül attól, hogy én nagyon kedveltem Prukner Lászlót is. Döme várakozáson felül teljesített eddig és úgy látom a játékosokkal is nagyon jó kapcsolatot ápol, remekül tud rájuk hatni.

A Békéscsaba elleni kupabúcsú után a Ferencváros kemény támadást intézett a visszavágó játékvezetője, a chilei Álvaro García Miquel felé.

– Éppen elég gyengébb képességű magyar bíró van, miért kell ehhez még importálnunk egy chileit is? Nem akarom őt megsérteni és egész biztos, hogy elfogult is vagyok, de az tény, hogy mostanában nagyon kevés igazán jó bírót lehet megemlíteni. Vad II István egy kellemes kivétel, viszont ő nem vezethet Fradi meccseket, mert az édesapja itt játszott középcsatárt. Nekünk általában jó bírót nagyon ritkán küldenek – mondta erről Springer, majd hozzátette, egy általa ismert statisztika szerint a Siófok és a Ferencváros javára nem tévedtek a bírók ebben a szezonban, ellenben az FTC kárára tették meg ezt a legtöbbször.

Az alapító unokája szerint Klein és Otten kiváló igazolás volt, az egyik kiszemelt pedig tökéletesen illene a Fradiba.

– Feltétlenül erősítésre szorul a csapat, egy csatárra mindenképpen szükségünk van. A paksi Bödét el tudnám képzelni nálunk, őt nagyon nehéz elnyomni a kapu előtt, egy igazi őstehetség. A védelem nagyjából összeállt, a maga hibáival együtt is. Úgy néz ki, Jova Leventével a kapusproblémánk is megoldódott – mondta a zöld-fehérek elnökségi tagja a 100%Fradi sportmagazinnak

(pepsifoci via 100% Fradi)