A Zrt. Vezérigazgatója a Reggeli Startnak nyilatkozott a Digi Sporton.

– Változások lesznek a keretben az elkövetkezendő napokban, hetekben, több játékossal tárgyalásban vagyunk, van két-három olyan labdarúgó, akivel már kifejezetten aláírás előtti állapotban vagyunk, Détári Lajos elképzelései szerint folynak ezek az átalakulások. Elvárásként lehet majd a csapattal szemben támasztani, hogy az 5-6. helyre odaérjen. Úgy gondolom, hogy jelentős mozgás lesz, nevekről nem szeretnék beszélni, tekintettel arra, hogy kifejezett kérése volt a szakmai vezetésnek arról, hogy ne említsünk addig neveket, amíg nincs konkrétum. Szeretném, ha minél hamarabb lezárulnának a tárgyalások, bár biztos, hogy marad az átigazolási szezon végére is – mondta el Orosz, aki hozzátette, a cél az, hogy itthonról szerződtessenek új játékosokat. Tóth Bencével kapcsolatban elárulta, lehetséges, hogy kölcsönadják a középpályást.
– Bencében nagyon hiszek, de el kell, hogy mondjam, hogy nem feltétlenül hozza ki magából azt, ami benne van, ezt többen is így látjuk. Lehet, hogy jót tenne neki, ha fél szezont olyan helyen játszana, ahol folyamatos játéklehetőséget kapna, ez mondjuk egy kölcsönadás, de ez se biztos, még több beszélgetésünk is lesz. Egy nagyon jó képességű labdarúgó, de fejben még van hová fejlődnie – nyilatkozta Orosz Pál, aki megerősítette, hogy Batik Bence már aláírt a Fradihoz.
– Többekkel tárgyalunk, a Ferencvárosnak szüksége lesz egy fiatalításra, elkezdünk építkezni. Már csak nagyon nagy szerencsével tudunk odaérni a nemzetközi kupaszerepelést jelentő helyekre, fel kell használni az elkövetkező időszakot arra, hogy egy ütőképes csapatot összehozzunk. Lesznek távozók, a keretet meg kell tartani egy bizonyos számnál, és elképzelhető, hogy külföldiek is lesznek közöttük.

A Fradi igazgatója a háttérben zajló folyamatokra is kitért.
– A tárgyalások a vége felé, nagyon a vége felé járnak, az FTC és Kevin McCabe között, ez a dolog hamarosan rendeződik. Szponzorokra van szükség, az elmúlt időszakban jelentős szponzorok érkeztek, és lesznek újak is. Már nem az van, hogy visszafelé kell a fizetési lyukakat betömnünk, a tavaszt már nagyjából látjuk előre.

A várható új stadionnal kapcsolatban is nyilatkozott Orosz
– Már láttam terveket, ha olyan lesz, akkor már boldogok leszünk, egy 22 ezres stadion, mindenféle elvárásoknak megfelelne, a legmodernebb európai stadionokkal vetekedne. Az is elképzelhető, hogy a következő szezon végére meglesz.

A nagy visszhangot kiváltó kupakiesés is szóba került. A pepsifoci.hu néhány nappal ezelőtt írt arról, hogy a kupagyőzelem esetére 40 millió forintos prémium volt felajánlva a csapatnak.
– Nagyon fájó, annál is inkább, mert többször beszéltünk a csapattal, hogy ez legyen a legegyszerűbb lehetőség, hogy annak ellenére, hogy egy komoly prémium is fel volt ajánlva hogy odaférjünk az európai kupaszereplésre. De valamilyen okból nem volt rend a fejekben. Beszélgettünk több játékossal a mérkőzés után, és elmondtuk, hogy ez a Ferencváros részéről elfogadhatatlan, én ezt úgy éltem meg, mint amikor Újpesten kaptunk egy hatost.