Tizennyolc ponttal verték kosarasaink a Szekszárdot.

Ferencváros 91–73 Atomerőmű Szekszárd
Negyedek: 30–17, 24–19, 11–16, 26–21
Pontszerzők: Turóczi 24 (9), Englert 17 (9), Szlimák 15 (3), Süle 13, Ruják 9 (3), Russai 6, Tamás 3 (3), Fejes 2, Hegedűs 2

Fotók a mérkőzésről itt: FTC Kosárlabda facebook

Remekül kezdtük a mérkőzést, aminek meg is lett az eredménye, majdnem kétszer annyi pontot szereztünk az első negyedben, mint ellenfelünk. Köszönhető volt ez a remek százalékkal értékesített távoli dobásainknak, igazuk is volt a lányoknak, ha nem lép ki az ellenfél, akkor érdemes próbálkozni, a hárompontos vonalon túlról hatszor voltunk eredményesek. A második játékrész már kiegyenlítettebb játékot hozott, ami leginkább ellenfelünk lilába öltözött edzőjéről marad emlékezetes, aki szinte végig reklamálással tartotta nyomás alatt a bírókat, akik ezt végül a félidő előtt elégelték meg és jutalmazták egy technikai hibával. A nagyszünetre végül tizennyolc pontos előnyt szorgoskodtunk össze.

Amilyen jól ment eddig, olyan rossz volt a folytatás, hosszú percekig nem szereztünk kosarat, míg a Szekszárd belelkesedett, így folyamatosan olvadt a két csapat közötti különbség, Farkas Sándor azonban bízott a csapatban, így nem kért időt. Végül centerünk, Turóczi Niki két sikeres hárompontossal nyugtatta meg a lányokat és újból kézbe vettük az irányítást. Érdekesség, hogy vezetőedzőnk ellen ez első odaszólásánál egyből technikait ítéltek a bírók, kérdezhetnénk, hogy a másik oldalon miért hagyták folyamatosan beszélni a sporttársat. A záró negyedben aztán Süle Krisztina vezérletével újból elértük a félidei különbséget, így szép győzelemmel búcsúztatták az évet a lányok. A szurkolók csillagszórós “élőképpel” és szaloncukorral kedveskedtek a csapatnak, akik nagyon örültek a váratlan ajándéknak.