Úgy gondolom egy elég sikeres, érmekben, dobogókban gazdag Fradi éven vagyunk túl. Elevenítsük fel a szép emlékeket!Az első részben a futsalosok felemás 2011-es évét elevenítjük fel. Bővebben kitérve a tavaszi bronzmenetelésre, az Újpest lealázására, és az Aramis elleni feledhetetlen büntetőpárbajra!

Remekül indult számunkra az év, hiszen a Vasast 6-2-re vertük Angyalföldön, és utána az igazán mumusnak számítható Gyöngyöst is legyőztük hazai pályán. De jött egy felkérés, egy előző évi jótékonysági rendezvény után, hogy Csenger városában rendezzünk meg egy bajnoki mérkőzést. A csapat egy feltétellel fogadta el ezt a lehetőséget, ha a szurkolóknak biztosítanak egy ingyenes buszt, amivel lejuthatnak. Szép számmal jelentkeztünk a túrára, és remek hangulatban utaztunk Csengerre, ahol a román válogatott játékosokkal megerősödött, időközben profi klubbá emelkedett Nyíradony volt az ellenfelünk, amely szakmai feladatát a Győr és a Székelyudvarhely bajnok edzője, Kozma Mihály irányított. Nagyon sok Fradista érkezett határon innen és túlról, de hiába a remek hangulat, a “román válogatottat” csak megszorongatni tudtuk, legyőzni nem. A mérkőzést követően kocsmai ünneplés a csapattal azt hiszem felejthetetlen annak, aki a helyszínen volt. Ekkor lehetett érezni valójában, hogy mit jelent a Ferencváros népes családjába tartozni.

http://videa.hu/videok/sport/ftc-nyiradony-jelenetek-csenger-csopaki-ferencvaros-PAp9At40AiFkySji

Nálunk mindig otthon

Bár vereséget szenvedtünk, a szezonnak még nem volt vége, és mehettünk Budaörsre, a Colorspectrum Aramishoz. Egy nagyon erős gárdával találtuk szemben magunkat. Az Aramist hagyták el alapemberek, de a válogatott szövetségi kapitánya, Frank Tamás által irányított csapat is szerzett megfelelő helyetteseket az üllői Németh Péter és a Győrben kispadra kerülő, korábbi válogatott csapatkapitány Tóth Szabolcs személyében. Az első félidő 3-3-as döntetlent hozott, de Fehér Zsolt fiai remek második félidőt produkálva, 8-4-es győzelmet arattak.

A budaörsi vendégjáték után az azóta már a lelátón örök riválisnak kikiáltott Üllő érkezett a BHG csarnokba. A mérkőzés elég pikánsnak ígérkezett, az őszi összecsapás után, ahol nem a 6-1-es üllői győzelem marad meg emlékünkben, hanem egy lelátói rendbontásról, amikor mérkőzés közben néhány hazai “szurkoló” betámadta a szurkolóinkat. (erről, majd ha egyszer ennek is eljön az ideje) A rangadó elég nyögve nyelősen indult a számunkra, hiszen 30. percig (2×20 perces egy futsal meccs) 0-1-es állást mutatott az eredményjelző, viszont egy remek hajrát produkált csapatunk, amire sokáig emlékezni fogunk akik a helyszínen voltunk, hiszen Bita László és Csopaki István vezérletével 5-2-re vertük a Cső-Montage-t!

Az Üllő elleni rangadó után újabb rangos mérkőzés következett a szebb napokat is látott Rubeola Csömör ellen. Az ellenfelünk közismerten lila érzelmű volt, és a vészkapus mez nem volt más, mint egy Újpest mez. Az első félidőben remek játékkal megmutattuk nekik mi az a 6-0, hiszen ilyen arányú Fradi vezetést mutatott az eredményjelző, de második félidőre visszaálltunk, viszont így is 8-2-es győzelmet arattunk Csömörön! A mérkőzéshez hozzátartozik Scheffer Bence súlyos sérülése, aki egy szerencsétlen ütközés után szalagszakadást szenvedett, számára Csömörön véget ért az idény. A lefújás után is volt esemény, mikor az egyik csömöri játékos, (az egykor nagy pályán Újpesten is megfordult) Kerényi Norbert kiment a Fradi tábor elé a Rubeola vészkapus mezében, és hergelte a szurkolókat az őszi derbi eredményével. Mondani se kell, hiba volt bordás falat építeni a lelátó alatti falra, hiszen azon páran gyorsan lemásztak, és megkergették a csömöri játékost, de szerencsére nagyobb balhé nem lett belőle a végén.

És a mérkőzés után készült emlékezetes csapatkép:

Egy közös kép a szurkolókkal

A mérkőzés után jött a hír, az Ózd elleni mérkőzéstől kezdve, a futsalosok hazaköltöznek, ugyanis a Népligetben fogadták az alapszakasz további részében az ellenfeleket! Először a kiesésre álló Ózd érkezett a Főtáv-FTC Arénába, és távozott egy 5-2-es vereséggel. A játék nem volt az igazi, és szurkolók se nagyon jöttek ki a mérkőzésre. A következő fordulóban Berettyóújfalura utaztunk. Csapatunk tartalékos összeállításban szenvedett 6-0-ás vereséget a bajnoki címre is esélyes csapattól. A mérkőzésen Komáromi Pétert kiállította a játékvezető, akire az MLSZ fegyelmi bizottsága 3 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást szabott ki, ennek köszönhetően nem léphetett pályára a következő mérkőzésen,azon az  összecsapáson, amire mindenki várt. Jött az Újpest elleni rangadó Népligetben! Közel 1000 néző, pokoli hangulat, és ünnepély; ezekkel a szavakkal lehetne leírni a II. futsal derbyt. Csapatunk szinte lemosta a pályáról az észak-pesti lila-fehér alakulatot, Temesi Norbert (az MLSZ Zoufal Nándor öngóljaként könyvelte el a találatot, de mi Temőnek adjuk), Csopaki István (3) és Horváth Ferenc góljával 5-1-re győztünk. A mérkőzésen, amihez az Újpestnek játékban még csak beleszólása se nagyon volt, néhány ziccert leszámítva. A mérkőzés végén a szurkolók és játékostársak elbúcsúztatták Horváth Ferencet az aktív futsal pályafutástól, aki még vissza-visszatért egy-két meccsre. Emlékezetes volt ez a búcsúztatás, hiszen Horváth Feri góllal köszönte meg a szurkolóknak és a csapatnak, miközben a közönség az ő nevét skandálta.

www.youtube.com/watch?v=t_UoDH_wjb8

Hatalmas tombolás Horváth góljánál

Horváth Feri a csapattársak válán tette meg a tisztelet kört

A Derbi után utaztunk Győrbe, ahol becsúszott egy papírforma vereség a már világválogatottnak is betudható Rába ETO ellen. (10-1) Búslakodásra nem volt ok, hiszen jött a miskolci Borsod Volán. Egy kisebb késéssel kezdődött a mérkőzés, hiszen a vendégek eltévedtek Budapesten, s nem a Népligetbe, hanem Újbudára mentek a Hauszmann Alajos utcába, ahol még korábban játszotta mérkőzéseit a csapat. A késésüket egy gólzuhataggal honoráltuk, hiszen 14-3-ra győztük le a már szinte Diósgyőrként is említhető Borsod Volánt. A mérkőzésen sok fiatal játékosunk mutatta meg képességeit a magyar futsal világának, hiszen Kulik Renátó és Szabó Tamás is először duplázott NB1-es bajnoki mérkőzésen. Csapatkapitányunk Kun Gábor négy-, Bita László három gólt szerzett a mérkőzésen. Rajtuk kívül Csopaki István, Somorai Attila és az első futsal NB1-es gólját jegyző, Takács András volt még eredményes.

Jöhetett a rájátszás, ahol a Vasas csapatát kaptuk! Egy igazi söpréssel intéztük el az ex-Fradistákkal felálló angyalföldieket, hiszen összesítésben 3-0-ával jutott tovább csapatunk. (7-4, 6-2, 9-8) A párharc harmadik mérkőzésén játszotta századik mérkőzését csapatkapitányunk, Kun Gábor az FTC Futsal játékosaként.

Következhetett az elődöntőben a korábbi magyar bajnok, MVFC Berettyóújfalu csapata. Érdeklődés hiánya miatt kiköltöztünk a kézicsarnokból, és Kőbányán a Spartacus csarnokában játszottuk le az összecsapás hazai felvonását. A mérkőzéseken nagyon megleptük a bátor támadójátékunkkal a Berettyót, de sajnos a győzelem nem sikerült, söpréssel jutott döntőbe a Mezei Vill. Az első meccsen érdekes körülmények között állították ki Kun Gábort és Temesi Norbertet, és indokolatlanul nagy eltiltást szabtak rájuk. Előbbi büntetését mérsékelték. Az első mérkőzésen még Takács Andrást is elveszítettük, aki lábtörést szenvedett. Az párharc eredménye: 0-3. (1-4, 1-2, 4-6)

A kisdöntőben a pályaelőny nálunk volt, mivel az alapszakasz első két helyezettje játszotta a döntőt. Ellenfelünk a budaörsi Aramis, akik az elődöntő másik ágán meccset tudtak nyerni büntetőkkel a Rába ETO ellen. Az első összecsapáson kicsit tartalékosan, küzdelmes mérkőzés után büntetőkkel vertük a budaörsi zöld-fehéreket! A két győzelemig tartó párharcban 1-0 volt a javunkra. Jött a Budaörsön a  2. felvonás, ahol nagyon csúnya, 9-1-es vereséget szenvedtünk, így várva a mindent eldöntő harcot, amelyen a rendes játékidő 3-3-as döntetlennel ért véget, ahol néhány játékvezetői hiba is segítette az Aramist. A vendégek játékosát Ronit Temesi Norbert lekönyökléséért már a második félidő elején ki kellett volna állítani, 3-1-es Fradi vezetésnél. A piros lap később előkerült, de csak a hosszabbításban, amikor pont a brazil játékos kapta meg második sárga lapját. 4-4-es állás volt látható a táblán, a hosszabbítás végén is, ami után ismét a büntetők döntöttek, akárcsak az első mérkőzésen. A szétlövés után 4-1-re nyertünk, fennállásunk legnagyobb sikerét érve el a dobogós helyezéssel!

http://www.youtube.com/watch?v=t_UoDH_wjb8

Jött a nyár, és sajnos jött az, amit nem akartunk elhinni. A csapat szétesett. A Győr által már régóta hívogatott Csopaki Zeze az ETO-hoz igazolt, Fehér Zsolt vezetőedzővel pedig Tóth Gyula, Bita László, Temesi Norbert, Horváth Ferenc, Hacker Gábor Dunakeszire igazolt. Tősér Gábor pedig Csömörön folytatta pályafutását, míg Scheffer Bence és Camin Róbert visszavonult a futsaltól. Vezetőedzőnk távozása után csapatunkat az NB2-es tartalékcsapat edzője, Machalek Attila vette át. Az FTC Futsal erre az idényre nem adta be a nevezését az NB1-es bajnokságba. Azóta az NB2 Nyugati csoportjában szerepel csapatunk, és jelenleg a 3. helyen áll a Veszprém és a Vasas-Déli mögött. A jelenlegi csapat leginkább a fiatalokra épít, két olyan játékossal, akik tavaly is az NB1-be alapemberek voltak. (Kun Gábor, Komáromi Péter) Idén 9 győzelem mellett, 4 vereséggel szerepelt a csapat az őszi szezonban. A kupában is ütötték el a nagyobb nevű ellenfeleket, és január 11-én idegenben kell kivívniuk a bravúros továbbjutást az Újbuda ellen. Most jöhet ott is egy igazi Fradi tavasz, és remélhetőleg egy remek szrepelés! Reméljük hamarosan minden rendbe fog jönni futsalosaink háza táján, és újra pokoli hangulatú meccseket tudunk játszani!

Reklámok