A lehetséges igazolásokról is beszélt Orosz Pál a Magyar Hírlapnak.

– Mit jelent a klub és a labdarúgó-szakosztály életében, hogy sikerült visszavásárolni a korábbi tulajdonostól annak tulajdonrészét?

– Újra hazajött a Fradi. Nagyon nagy dolognak tartom ezt, és elnökünknek, Kubatov Gábornak óriási szerepe van abban, hogy ez végre megtörtént. Ez a lépés erősíti a klub egységét, összetartását is, hiszen a labdarúgó-szakosztály eddig az egyesülettől úgymond különálló rész volt. Igazán szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek az óriási dolognak a részese lehettem.

– A nagy hír bejelentésével derült ki az is, hogy önt megerősítették a vezérigazgatói székében. Számított rá?

– Nagyon reméltem. Továbbra is igyekszem a legjobb tudásom szerint dolgozni, a lehető legnagyobb alázattal. Persze nem vagyok teljesen elégedett, mert az ősz folyamán voltak fájó pofonok is. Ilyen volt például a Magyar Kupából való kiesés.

– Mi lesz a klub kereskedelmi jogaival, amelyeket évek óta a korábbi tulajdonos, Várszegi Gábor birtokol? Azokat is igyekeznek visszavásárolni?

– Igen, úgy tudom, hogy a klubvezetés a lehető legrövidebb időn belül, tehát már januárban leül Várszegi Gáborral, hogy azok a jogok is visszaszálljanak az egyesületre. Azt hiszem, ezt a januártól hatályba lépő törvények lehetővé teszik.

– Nyilván örül a szurkoló a jó híreknek, de ezeken túl az is érdekli a drukkereket, hogy milyen lesz a csapat a tavasszal.

– Sok tárgyalás van folyamatban. Aláíráshoz közeli megállapodás előtt vagyunk a szegedi Batik Bencével, Orosz Márkkal, valamint Svájcból érkezik haza hozzánk Busai Attila. Szakmai igazgatónk, Détári Lajos a fiatalokat helyezi előtérbe, és ami szintén lényeges, sőt nagyon fontos, hogy a kiszemeltek magyar anyanyelvűek.

– A korábbi válogatott, Bodnár László átigazolása csak kacsa?

– Én nem tárgyaltam vele.

– Hogy alakul a csapat felkészülési programja?

– December 31-én, szilveszterkor az Üllői úti székházban koccintunk az új évi sikerekre. Ez régi hagyomány. A csapat január 10-én kezdi meg a felkészülést a szezonra. Az már teljesen biztos, hogy február elején az Egyesült Államokba utazunk felkészülési meccseket játszani, Detroitban és Dallasban is pályára lépünk. Vannak más lehetőségek is, de mivel még nem tények, így azokról még nem szólnék.

– Mit vár a csapattól a tavasszal?

– Azt, hogy az első hat hely valamelyikén végezzünk. A távlati cél, hogy a következő szezonra kialakuljon egy olyan csapat, amely harcban lesz a bajnoki aranyért. A Ferencvárostól ez az egyetlen elvárható célkitűzés.