Az őszi időszakban ihletett formában kosárlabdázott és a csapat egyik húzóemberévé vált Turóczi Nikolett, akinek statisztikája is imponáló: 11 pontja mellé átlagosan 8 lepattanót szed meccsenként. A szerény játékos saját teljesítménye helyett inkább a csapat erejét emelte ki a két ünnep között készült interjúnkban.

“Igazán összetartó csapattá váltunk”

– Az utóbbi időszakban kiválóan játszol, meccsről meccsre tíz pont felett átlagolsz, miközben nem egyszer dupla-duplát is elértél, sőt, az utolsó meccseden tripla-duplát sikerült teljesítened… Minek köszönhető ez a kirobbanó forma?

– Több nehézséggel is küzdöttünk az idei évadban, a meghatározó meccsekhez közeledve sérülések és távozó játékos is volt a csapatnál. A nehézségek azonban még jobban összekovácsolták, megerősítették ezt a közösséget: igazán összetartó csapattá váltunk. Az, hogy nekem az utóbbi meccseken ennyire ment a játék, az nagyban a csapatnak köszönhető: a hatékony csapatmunka nélkül én sem lehettem volna ilyen eredményes. Ezek pedig együttesen azt eredményezték, hogy az utolsó hat meccsünket zsinórban megnyertük.

– A lelátóról figyelve a játékodat új elemként tűnt fel, hogy a szívesen vállalkozol és pontosan is célzol a 6.25-ön túlról. A legutóbbi, Szekszárd elleni meccsen például, amikor kezdtek feljönni a vendégek, te voltál az, aki kétszer villantál a hárompontosról.

– A kívülállók számára valóban meglepő lehet, hogy az utóbbi időben ennyiszer vállalkoztam a triplavonalról, ráadásul sikeresen. Eddigi csapataimban vagy nem bíztak meg bennem eléggé, vagy minden hibám, rontott dobásom után azonnal lecseréltek. Most azonban más a helyzet, érzem a csapattársaim és az edzőm bizalmát. Edzéseken is bíztatnak ezekre a távoli dobásokra, mert szerintük jó kezem van, talán ezért tudom nagyobb önbizalommal elvállalni a mérkőzéseken is.

– A formádat elnézve nem lenne meglepő, ha az új szövetségi kapitány is felfigyelne rád. Ha újra hívnának, mennél a válogatottba?

– Természetesen, ha hívnak, örömmel megyek és állok a válogatott rendelkezésére. Most, hogy Magyarország megkapta a 2015-ös női Európa-bajnokság megrendezésének jogát, szerintem különösen fontos, hogy kialakuljon egy minél erősebb csapat, amely méltón képviselheti a magyar színeket a hazai rendezésű Eb-n. Először persze várjuk meg, ki irányítja majd a válogatottat januártól, hiszen a csapat összeállításával kapcsolatos döntés a szövetségi kapitány kezében van.

– Kicsit elkanyarodva a kosárlabdától: hogyan teltek az ünnepek?

– Mivel az utolsó hat meccsünket megnyertük, és edzőnk, Farkas Sanyi tartotta magát korábbi ígéretéhez, vagyis nincs edzés a két ünnep között, különösen hosszú a karácsonyi pihenő, amit nagyon élvezek is. Volt otthoni készülődés, és voltunk vidéken is a szüleinknél. De természetesen nem engedtem el magamat én sem az ünnepek alatt, hiszen ahogy Sanyi is említette, profik vagyunk, így tudjuk, hogy ebben az időszakban is oda kell figyelnünk az erőnlétünkre: én például futással és speedfitness-szel készülök az első, január 2-i edzésre.

– Teszel valamilyen újévi fogadalmat 2012-re?

– Fogadalmakat tenni igazából nem szoktam, inkább terveim, céljaim vannak, amiket szeretnék megvalósítani. Az élet minden területén maximalista vagyok, a kosárpályán ugyanúgy, mint a jogi egyetemi tanulmányaimban – amelyek már a végéhez közelednek -, így leginkább a saját teljesítményemben és a pozitív életszemléletemben, hozzáállásomban bízom, és hiszem, hogy így 2012-ben is elérhetem majd céljaimat, és valóra válthatom álmaimat.

fradikosar.hu