Nem nevezhető a legeredményesebbnek korongosaink legutóbbi éve, de az utóbbi évek legnagyobb sikerét érték el!Jégkorongosaink az elmúlt szezonban bár első hallásra igen csak megerősödtek, de a szurkolók nem azt a játékot kapták a csapattól, amit elvártak volna. Tele voltunk remek igazolásokkal, hiszen válogatott játékosok sora érkezett a Fradihoz. Többek között Peterdi Imre, Borbás Gergely, Majoross Gergely, Hüffner Adrián, a román válogatott Borsos Attila, a szerb Branko Mamic és az ukrán Vitaly Gavrilyuk , de még említhetnénk az NHL-ben a Florida által draftolt Chris Eade-et is. Az eredmények nem jöttek, bajnok esélyesnek kikiáltott csapatunk 5. helyen végzett a MOL liga alapszakaszában, a rájátszásból pedig söpréssel búcsúztunk a Vasas ellen.

Az OB1 középszakaszára nem a legjobb hírek jöttek. Lelátón elkezdett terjengeni a pletyka, hogy a szezont se tudjuk befejezni, több alapemberünk eligazolhat. Utóbbi be is jött. Budai Krisztián és Majoross Gergely Miskolcra távozott, Hüffner a Vasashoz távozott, Eade és Gavrilyuk  is elhagyta csapatunkat. Fizetések csúsztak, vagy nem érkeztek meg.
Kapusunk távozása miatt a fiatal Pleszkán Józsefet kellett beejteni a mély vízbe, ahol meglepően remekül állta a helyét. Sokak szerint Szuper és Hetényi után ismét egy kapustehetséget mutattunk be a magyar jégkorongnak.

Készülhettünk a Magyar kupára, ahol az elődöntőben a Vasas HC együttese ellen korcsolyáztunk a jégre. A végeredmény a várható volt, egy zakó. Mégis a kisdöntő hozta meg utóbbi idők legfényesebb Fradi hoki sikerét, mikor a házigazda Miskolc ellen Pleszkán shutoutjának is köszönhetően, 4-0-ás győzelmet arattunk, megszerezve a bronz érmet.

Következett a középszakasz. Bár még az alapszakaszból hozott pontokkal rájátszást érő helyen kezdtük az OB1-et, végül az elődöntő nem sikerült számunkra. Nagyon sok múlt azon, hogy a Miskolc pontot szerzett Pesterzsébeten, közben meg nekünk nem jöttek be azok a bravúr győzelmek, mint a Jegesmedvéknek. De legalább a bajnokságot szépen búcsúztattuk, az UTE elleni idegenbeli 3-2-es tét nélküli győzelemmel. A bajnokságot szerintem meg se kell említenem, hogy a Sapa Fehérvár AV19 nyerte meg.

Jött a nyár, és vele a változás a szakosztályon belül. Csabai Gábor helyét Almássy Kornél vette át, és az új vezetés a szinte kilátástalan helyzetben elkezdte építeni a szakosztály jövőjét. Csapatunkat több alapember elhagyta: David Vychodil, Peterdi Imre, Branko Mamic, Pleszkán József, Dancsfalvi Norbert, Galló Illés, Ványi Gergő, és még lehetne sorolni a neveket. Még a nyár közepén azt se tudtuk, kik fogják alkotni csapatunkat?! Meghatározó játékosok maradtak, akik a legnehezebb időkben is a Ferencvárost segítették: Hoffmann Attila, Jánosi Csaba, Székely-Mádai László, Nagy László, Linus Schellin, Bontovics Márton, Kiss Gábor. Csapatunkkal maradt még Borbás Gergely, és érkezők is voltak szép számmal. Az időközben megszűnt Vasas HC csapatából nálunk folytatta pályafutását Berta Ákos, Géczi Gergő, Wéber Zsolt, Hegyi Dominik. Sokáig még Svasznek Bence érkezésére lehetett számítani, aki végül Észak-Pesten a Megyeri úton kötött ki. Helyette érkeztek légiósok: a finn másodosztályú Mestis csapatából érkezett Joonas Sivonen, Teemu Heikkinen és Juhamatti Hietamäki, és a szlovák Tipsport Extraligában szereplő HK Nitra csapatából a kapus Jozef Racko.
Nem sok jóval vártuk ezt a szezont, hiszen felkészülésre nem nagyon került sor, edzőmeccseket nem játszott a csapat. Ez teljesen meglátszódott a Miskolc elleni idénynyitón, amikor 7-1-es vereséget szenvedtünk. Nem a legoptimistábban vártuk a nagy ellenlábas Steaua Bukarest elleni mérkőzést, de a csapat ránk cáfolt! Bár az első harmadban még a bukarestiek vezettek két góllal, a vége 7-4-es Fradi győzelem lett.


Következhetett az idény első erdélyi túrája, és a két várható vereség a Brassó és a Csíkszereda ellen. Ismét nem győzelmi reményekkel készültünk az újabb Bukaresti Csillag elleni harcra, de ismét siker lett a vége, akár Budapesten! A Csíkszeredán megrendezett találkozót 5-3-ra nyertük a románok ellen.
Jöttek a Jegesmedvék, és ők sem úszták meg verés nélkül a pesti kiruccanást. Csapatunk 4-1-re győzte le a Medvéket.
Jött az idény első derbije, ahol csapatunk a középső harmadot leszámítva jégbe mosta a lilákat, Újpesten. A finnek megmutatták játéktudásukat a Megyeri úton is, 5-2-re győztünk.

Sajnos az idény nem csak a szép dolgokat hozott számunkra. A Brassó elleni hazai mérkőzés kezdő korongledobásakor elhunyt csapatunk mindenese Papp Gyula. A mérkőzésen akármerre néztünk döbbent arcok és csend. Pont amikor a tömeg értesült a távozásról, csapatunk akkor talált be. A mérkőzésen 2-1-re kikaptunk, de egy meccsnél sokkal többet vesztettünk.

Alig tértünk magunkhoz az előző esetből, újra feketébe borult a lelátó. Albert Flórián távozása után került sor a Ferencváros-Újpest rangadóra. A csapat méltóképp gólokkal búcsúzott a Császártól, 14-5-re legyőzve a lilákat.

Az idényben még voltak hangos sikereink. Ugrunk december 27.-ére, és egy újabb lila verésre. Tömött vendégszektor, szép számú hazai közönség, és 5-1-es Fradi győzelem a Megyeri úton. Egy remek mérkőzésen, kitűnő derbi hangulatban vertük meg az UTE-t, és már nem tudom hanyadszorra az évben átmázoltuk a Megyeri csárdát.

Az évet egy gyönyörű Acélbika veréssel zártuk, ahol tömött lelátók előtt vertük a Dunaújvárosból érkező fiatalokat 3-2-re!

Bízunk egy gyönyörű, sikeres új évben, ahol ismét régi hírünkhöz méltóan, hangos sikereket fogunk elérni. Ma folytathatjuk az utunkat a MOL liga rájátszás felé, az Újpest ellen. Remélhetőleg sok Fradi szurkoló előtt. Mi bízunk a srácokban, HAJRÁ FRADI!!!!