Egy izgalmas, pontokba szegény mérkőzést sikerült megnyernünk a piros-kékek otthonában.

Vasas 48-55 Ferencváros
Negyedek: 13-12, 11-15, 13-10, 11-18
Pontszerzőink: Russai 11 (3), Szlimák 10, Ruják 9 (3), Englert 7 (3), Turóczi 7, Tamás 6, Süle 4, Hegedűs 1

Fotók a mérkőzésről: ide kattintsatok

A kiérdemelt hosszú pihenő után kissé álmosan kezdett csapatunk, a házigazdák gyorsan elléptek, mi pedig futhattunk az eredmény után. Végül az első szünetre sikerült mindössze egy pontosra csökkenteni a hátrányt. A második negyedben kicsit feljavult a védekezésünk, valamint a támadások is jobban sikerültek, így félidőben már mi vezettünk, 27-24-re. Jobb mérkőzéseken egy játékrészben dobnak ennyi pontot.

A nagyszünet után tartottuk az előnyünket, aztán jött egy kis rövidzárlat, aminek köszönhetően a 30. percben döntetlen állást mutatott a kijelző, a döntés tehát a negyedik negyedre maradt. És milyen izgalmas tíz percet láthattak a nézők, köztük a szép számban kilátogató fradisták is! Igaz, ehhez kellett az is, hogy a játékvezetői hármas kissé megsegítse a hazaiakat. Nagyjából négy perc játék után megfújták nekünk az ötödik csapatfaultot, így a védekezésre nagyon oda kellett figyelnünk. Az utolsó percre már átvette a vezetést a Vasas, Adamecz hárompontosával. A támadásunk alatt faultoltak, majd Farkas Sándor időt kért. Nem tudni, hogy ekkor pontosan mi hangzott el, de az addig hét triplát rontó Englert Orsi tökéletesen célzott a vonalon túlról, újból nálunk az előny. Az ellentámadásnál a piros-kékek eladták a labdát, majd szabálytalanul állították meg Englertet, aki mindkét büntetőjét kihagyta, viszont azonnal javított, mivel megszerezte a lepattanót. Ismét jött a fault, ezúttal Orsi büntetett, közte négy és eldőlt a mérkőzés. Végül Ruják Nóra szerzett a dudaszó pillanatában újabb három pontot, így kialakult a végeredmény.

A végelszámolásnál fontos lehet ez a győzelem, ugyanis az előttünk álló Zalaegerszeg elvérzett Pasaréten. Ha a zalaiakat hazai pályán sikerülne legyőznünk, akkor valószínűleg megelőznénk őket az alapszakasz végén.

Vezetőedzőnk röviden értékelt a lefújás után honlapunknak:

– A héten a kilenc játékosunkból négy szinte végig beteg vagy sérült volt, és ha még hozzávesszük azt is, hogy milyen hosszú, amúgy megérdemelt, szüneten vagyunk túl, akkor azt kell mondanom, hogy ez egy fantasztikus győzelem volt!