Ilyen volt az első edzésnap.

Budapest – Szinte a Ferencváros székházába költöztek a klub labdarúgói. Détári Lajos (48) szakmai igazgató csapata kedden megkezdte a felkészülést az NB I tavaszi szezonjára, a játékosok reggeltől estig együtt töltik az időt.
Hirdetés

Az FTC futballistáinak kilenc órakor kezdődik a napjuk az Üllői úton. A közös reggeli után délelőtt edzés szerepel a programban, majd megebédel a társaság, utána a focisták átsétálnak a szomszédos hotelbe, a csendes pihenőre. Délután négy órakor újabb tréning következik, a gyakorlást követően pedig a vacsorát is a székház klubszobájában fogyasztják el a zöld-fehérek.


9.00 Balog Zoltán csapatkapitány és a többi játékos a klubházban reggelizik

– Sok fiatal van a keretben és ahhoz, hogy a két edzést bírják a játékosok, megfelelően kell táplálkozni és pihenni – közölte Détári Lajos, aki augusztus végén vette át a Fradi irányítását. – Körülbelül este hét óra után mennek haza a labdarúgók. Az étrendet az orvosi stábbal közösen állítottuk össze, változatos, de gyorsan emészthető ételeket kapnak a futballistáink. Reggelire müzlit, kétszersültet, virslit esznek. Ebédre és vacsorára tésztát, rizst, húsokat fogyasztanak.


9.50 Az öltözőben Détári Lajos szakmai igazgató rövid eligazítást tart, majd kezdődik az edzés

Az FTC keddi első edzésén több új arc is feltűnt a keretben, az együttessel készül az NB II-es gárdából jó néhány fiatal. Az új igazolások közül a középpályás Batik Bence (18) csatlakozott már a zöldekhez, nem volt ott viszont Tóth Bence (22), akivel szerződést bontott a Ferencváros.


12.10 Rósa Dénes és társai változatos, gyorsan emészthető ételeket kapnak

– Nem tudom, hogy milyen lehetőségeink lesznek, ám szeretném, ha egy csatárt vagy egy támadó középpályást tudnánk szerződtetni. De ha nem sikerül, akkor sem esünk kétségbe, úgy gondolom, ez a keret alkalmas arra, hogy jó tavaszt produkáljon. Persze ahhoz, hogy előrelépjünk, sokat kell dolgozni és muszáj jóval agresszívabban játszanunk
– mondta Détári, akinek futballistái egyelőre nem találkoznak a labdával. – A jövő hét második felében jöhet a foci. Először a fizikai alapot kell megteremteni, ezért egyelőre sok futás szerepel a programban.

forrás: blikk.hu