A Ferencváros labdarúgócsapatának szakmai igazgatója, Détári Lajos a ma délutáni tréning előtt nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak a csapat felkészüléséről, a játékoskeretet érintő változásokról. Fitossal szerződést bontottunk.

„Akiket idáig mindenképpen szerződtetni akartunk, azokat megszereztük. Azoknak a játékosoknak azonban, akiket még szívesen látnánk csapatban élő szerződésük van, így őket nem tudjuk idehozni. Sajnos nagyon sok találgatás is megjelenik az átigazolásokkal kapcsolatban, ami nem tesz jót a Ferencvárosnak” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Détári Lajos szakmai igazgató.
A találgatások egyik oka alighanem az, hogy a Ferencváros vezetősége ritkán kommunikálja a csapattal kapcsolatos átigazolási híreket, de ezzel kapcsolatban a szakember sem árulhatott el részleteket.

„A szerződéskötésekkel és az átigazolásokkal kapcsolatos konkrétumok a vezetőségre tartoznak” – mondta Détári, aki annyit elismert, hogy eddig a szegedi Batik Bence írt alá a zöld-fehérekhez, illetve hamarosan Kunsági Roland és Busai Attila is elkötelezi magát (már mindketten a csapattal edzenek), míg Orosz Márkkal előszerződést kötöttek, ő nyártól lesz a Ferencváros labdarúgója.

A lehetséges távozókkal kapcsolatban Détári megerősítette, hogy Tóth Bencével és Fitos Lászlóval közös megegyezéssel szerződést bontottak. Előbbiről ezt már korábban lehetett tudni, a bal lábas középpályás a hírek szerint Pápán folytathatja pályafutását. Fitossal kapcsolatban eddig csak annyi tűnt biztosnak, hogy nem az Üllői úton futballozik tavasszal, de Détáritól most megtudtuk, őt sem köti már megállapodás a zöld-fehérekhez. Fitos információink szerint Gyirmótra tart.

A Ferencvárosnál a szakmai stáb jelenleg a futóedzésekre helyezi hangsúlyt. Détári elmondása szerint a most még monoton tréningeket az amerikai túra töri majd meg februárban, ami jól illeszkedik a felkészülésbe.

(nso)