Szakmai igazgatónk több interjút is adott a napokban, egyes részeket nem ismételnénk, a pepsifoci által készített beszélgetésből csak a még nem elhangzottakra térünk ki.

Több név is felmerült még lehetséges igazolásként az elmúlt napokban. Várható esetleg előrelépés az ügyükben?
– A kiszemelteknek élő szerződésük van. Folyamatosan kapok 5-10 megkeresést, amelyek során beajánlanak nekem megszerezhető játékosokat. Többekben is látnék fantáziát, de aztán amikor az egyeztetésekig eljutnánk, mindig kiderül valami bökkenő, a legtöbbször az, hogy mégsem lehet őket olyan könnyen átigazolni, hanem alaposan zsebbe kellene nyúlni. A mi jelenlegi helyzetünktől távol áll az, hogy euró százezrekért igazoljunk.

Ősszel légiósokkal sikerült megerősíteni utólag a keretet, érkezett például Hakola és Klein. Most is erre lehet számítani?
– Nem igazán. A szezon elején ez is könnyebb, télen nehéz lejáró szerződésű légióst találni, aki egyértelműen erősítés lenne. Természetesen beajánlanak nekünk játékosokat külföldről is, hiszen ez ilyenkor szokás, de a legtöbbjük esetében kiderül, hogy az elmúlt 5-6 évben nagyon kevés tétmeccsen léptek pályára, azaz rövid távon használhatatlanok lennének.

Mely posztra érkezhet még erősítés? Támadó érkezését például várják a drukkerek.
– Én most úgy gondolom, hogy nem feltétlenül kell igazolnunk előre, persze, nem szabad lemondani erről a lehetőségről sem. Van két olyan csatárunk, akikben sokkal több van. Abdi az ismert okok miatt pihent egy ideig, Oláh Lóránt egész ősszel szenvedett amiatt, mert előtte nem tudott rendesen alapozni. Ők képesek gólt lőni, ha rendben vannak, és miért ne bíznék abban, hogy egy jó felkészülés után kijön belőlük az, ami bennük van. Oláh tudtommal marad, én őt egy jó labdarúgónak tartom, ha formában van, persze, nyilván mindenki azt várja tőle, mutassa meg azt végre, amire hivatott a korábbi évek teljesítményei után. Szerintem egy jó felkészüléssel Abdi és Oláh játéka is ugrásszerűen megnőhet tavasszal, akár 50%-kal is. De előfordulhat ez például Pölöskeyvel, Józsival is, bennük is több van még 10-20%-kal, ehhez egy megfelelő felkészülés kell.

Mi lesz például Csizmadia Csaba sorsa?
– A védő ügyében a klubvezetés az illetékes nyilatkozni.

(pepsifoci)