A tavalyi ezüstérmes ellen lépünk pályára.

Pénteken este Mecsekalján, a tavalyi bajnokságban ezüstérmes Pécs otthonában vendégeskedünk. A nyáron alaposan átalakult együttes jelenleg a bajnokság harmadik helyén áll, miután a két Euroligás csapattól, a Győrtől és a Soprontól is kikaptak az ősszel. Zeljko Djkoics alakulatában elsősorban a vajkezű bedobó, Allie Quigley, valamint a szintén amerikai center, Stephanie Murphy nyújtott kiemelkedőt az utóbbi fordulókban, de a fiatalok is felnőttek már a feladathoz: a válogatott Raksányi Krisztina, a csapatkapitány Sarok Nikolett és az egyre kiegyensúlyozottabb játékot nyújtó Horváth Lilla egyaránt okozhat nekünk fejtörést.

Az ősszel kiélezett találkozót vívtunk a pécsiekkel, az utolsó negyedben 3 pontra is megközelítettük őket, végül 10 pontos vereséget szenvedtünk a Népligetben.

Ismerős lesz a pécsi palánk a fővárosi találkozón is kiemelkedőt nyújtó Turóczi Nikinek, aki tavaly januárban cserélte a fekete-fehér mezt zöld-fehérre. Szintén nem fog eltévedni az öltözőfolyosón fiatal irányítónk, Ruják Nóri sem, aki két évet töltött annak idején Baranyában, és Nikivel együtt tagja volt a 2010-ben bajnokságot és kupát nyert pécsi együttesnek.

Ezúttal azonban arra törekednek majd, hogy minél több ponttal terheljék meg a pécsi kosarat és egy jó, színvonalas, szoros találkozót vívjunk a Mecsekalján.

A mérkőzés időpontja: 2012. január 27., péntek, 18:00
Helyszín: Lauber Dezső Városi Sportcsarnok (Pécs, Dr. Veress Endre u. 10.)

fradikosar.hu