A Vasas ugyanis visszalépett a Magyar Kupa selejtezőitől.

Először is szeretnék elnézést kérni, hogy a Vasas visszalép a Magyar Kupa-selejtezőjétől!

Csak a tisztánlátás miatt és hogy megértsétek, miért kerültünk ilyen helyzetbe: amikor lehetőség adódott az MK-ban való indulásra, úgy gondoltuk, hogy a sorozat az ifi és junior csapatunk számára egy jó erőfelmérő lehet úgy, hogy más csapatoktól kapunk kölcsönbe 5-8 játékost. Ezt az Újpesttel és a MAC ifjúsági csapatával sikerült megbeszélnünk.

Sajnos azonban, ismét sok sérültünk lett (az utóbbi két találkozón öt, előtte pedig még kettő hokis), így ismét létszámgondok jelentkeztek, még az ifjúsági válogatott bő keretéhez tartozó hokisok is megsérültek, illetve könnyített edzéseket tudnak csak végezni. Ráadásul a román válogatottnak is adunk játékost a február közepén esedékes nemzetközi szünet idejére.

Azt is sajnáljuk, hogy nem lehetett egy olyan versenynaptárat elkészíteni, hogy ne legyen egymás utáni 3 vagy 4 napra három, illetve négy mérkőzés berakva. Gondot jelent ez a MAC-nak is, amely például öt játékosát azért nem tudja odaadni a péntekre kiírt MK-meccsre, mert szombaton éppen ifi meccsünk lesz egymás ellen. Ez a részükről maximálisan érthető.

Remélem, nem okoztunk nagy felfordulást a visszalépésünkkel. Ilyen sérüléshullámra még legrosszabb álmunkban sem gondolhattunk, és a még egészséges vagy majdnem egészséges játékosainkat – akik számára még ott lesz az ifi és junior bajnokság rájátszása – nem szeretnénk kitenni sérülésnek vagy túledzettségnek.

Köszönöm megértéseteket!

Üdvözlettel:
Spiller István
Vasas szakosztályvezető

vasashoki.hu